< Terug naar cursusaanbod

Back to move: van newmom naar fitmom

Direct aanmelden

Planning

 

 

Startdatum
08-09-2022
Locatie
Antwerpen - Van der Valk
Tijd
09:00 - 17:00 UUR
Startdatum
08-11-2022
Locatie
Leuven - Novotel
Tijd
09:00 - 17:00 UUR

Inhoud

Het versterken van het lichaam na een zwangerschap kan hele uitdaging zijn. Het lichaam is veranderd na de bevalling, er kunnen fysieke ongemakken zijn, er is een baby om voor te zorgen,...  Bovendien is een pasbevallen mama vaak onzeker over wat ze wel en niet mag doen. 

Het doel van deze opleiding is om inzicht te krijgen in de trainingsopbouw na de bevalling gebaseerd op principes van Pilates.  Er worden aanbevelingen vanuit de wetenschappelijke literatuur besproken. Je leert over de impact van houding en ademhaling in de eerste fase van het herstelproces en gaat praktisch aan de slag met deze oefeningen. Vervolgens wordt de core opbouw besproken met aandacht voor het herstel van de diastasis recti abdominis.

Maar intensief trainen is voor jonge mama’s niet altijd een evidentie wanneer ze 24 uur per dag verbonden zijn met hun baby.  Zo wordt een deel mama baby workout praktisch gedoceerd, zodat de baby wordt geïmplementeerd bij het oefenen.  

Deze ééndaagse opleiding richt zich met name op kinesitherapeuten zonder bijzondere bekwaamheid in pelvische reëducatie, maar met een grote interesse in het begeleiden en behandelen van vrouwen in het postpartum. Anderzijds kan deze opleiding voor gespecialiseerde kinesitherapeuten aanvullende kennis en inspiratie geven met betrekking tot postnatale revalidatie en oefentherapie.

Leerdoelen

Tijdens deze opleiding leer je:

  • de factoren herkennen die een invloed hebben op het lichamelijk herstel postpartum
  • het praktisch integreren van houding en ademhaling in het herstelproces
  • het aanleren van core oefeningen in elke fase van het postpartum
  • de aandachtspunten bij het opbouwen van de core bij een diastasis recti abdominis
  • wetenschappelijke richtlijnen voor een veilige return to running
  • de voordelen van oefeningen met baby voor de mama en het kind
  • het leren integreren van oefeningen met baby in een oefenprogramma

 

Docent

Rosanne Van Herck

Rosanne Van Herck is afgestudeerd als kinesitherapeut en manueel therapeut. Ze is oprichter van Flowcare, een groepspraktijk voor kinesitherapie en training, waar ze inzet op gezond bewegen. Al sinds haar jeugdjaren is ze gebeten door de sportmicrobe, en zo kwam ook Pilates op haar pad.
Wat begon als een training voor meer lenigheid en bewegingscontrole, groeide uit tot een passie. Zo volgde Rosanne Van Herck onder meer bij corpus pilates opleidingen tot gecertificeerd pilatesinstructor.
Met de komst van haar eerste dochter en haar motto <gezond bewegen>, is ze op zoek gegaan naar meer onderbouwing en verdieping binnen het domein van de postnatale trainingen. Zo volgde ze onder meer in Nederland een opleiding voor postnataal fitnesstrainer en heeft ze zich verdiept met mamababypilates. Binnen haarpraktijk combineert ze haar werk als manueel therapeut met het geven van kleine groepslessen pilates, zwangerschapspilates en mamababyfit. Ze is onlangs opnieuw mama geworden van een dochter, en deelt met plezier haar tips, tricks en trainingen voor een optimaal fysiek herstel.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, beweegcoaches,...

Accreditatie

ProQ-Kine 14pt

Prijs

280€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!