< Terug naar cursusaanbod

Analysing running technique & running re-education

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
08-06-2023
Locatie
Mechelen - De Nekker
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten
Startdatum
09-02-2023
Locatie
Mechelen - De Nekker
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Naast de preventieve biomechanisch screening is een looptechnische analyse essentieel in de preventie en behandeling loopgerelateerde letsels. In deze opleiding wordt er een overzicht gegeven van de diverse hedendaagse concepten rond lopen en looptechniek. De ‘runninghype’ doet zich ook voor op gebied van wetenschappelijk onderzoek.

De meest recente wetenschappelijke studies rond dit topic zullen worden besproken. Er zal veel aandacht besteed worden aan foutenanalyse en remediëring, zowel tijdens het theoretische als het praktische gedeelte van deze opleiding. Diverse soorten loopschoenen en de verschillende technologieën die op de markt zijn zullen kritisch besproken worden. Een aantal eenvoudige technologische hulpmiddelen die makkelijk te implementeren zijn in de praktische setting worden voorgesteld.

Er wordt tevens dieper ingegaan op specifieke oefentherapie om deze zwakke schakels uit de looptechnische analyse aan te pakken. Er wordt aandacht besteed aan de opbouw van analytische naar functionele oefeningen. Tal van voorbeelden zullen voorgesteld en gedemonstreerd worden tijdens de praktijksessie.

Leerdoelen

Deze opleiding zal de therapeut/trainer meer inzicht geven in de hedendaagse concepten rond blessurepreventie, functionele oefentherapie, looptechnische analyse, het belang van running retraining en de keuze van loopschoenen. Na deze cursus is men in staat zelf een looptechnische analyse uit te voeren en de loper te adviseren in het optimaliseren van de looptechniek.

Docent

Stijn De Mot

Stijn De Mot is licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie en behaalde daarna ook zijn diploma Manuele Therapie aan de KU Leuven. Hij was daarna 20 jaar actief als zelfstandig kinesitherapeut en deed ook ervaring op als wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven (Topsport ABC). In 2002 richtte hij in Lennik de groepspraktijk ExTraFit op, waar hij zich specialiseerde in manuele therapie en tevens in de revalidatie en preventie van sportletsels. Stijn De Mot is medeoprichter bij RunningSmart.be.

Robbie Billen

Robbie Billen is licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie en Manueel Therapeut en heeft reeds een jarenlange ervaring in de behandeling van loopgerelateerde letsels en in de begeleiding van lopers. Hij is jaren actief geweest als looptechnisch trainer bij de Vlaamse Triatlon- en Duatlonfederatie en als clubtrainer bij Daring Club Leuven Altetiek. Momenteel begeleidt Robbie Billen zowel recreatieve als competitieve sporters uit de atletiek & triatlon. Hij had tot voor kort zijn eigen praktijk te Bertem. Daarnaast is hij ook actief binnen RunningSmart.be

Doelgroep

RS-coaches, kinesitherapeuten, sportartsen, osteopaten, podologen en personal trainers.

Accreditatie

Pro-Q Kine 14 punten

Prijs

310€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes

Extra info

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!