Jan   Olbrecht

Jan Olbrecht

Jan Olbrecht heeft gedoctoreerd in de fysiologie en biomechanica en is trainingsadviseur van verschillende atleten van wereldklasse in zwemmen, triatlon, hardlopen en roeien. Hij gelooft in zorgvuldige planning, ontwikkelde in de jaren 90 een unieke methode van lactaattesten om VLamax en VO2max (respectievelijk anaerobe en aerobe capaciteit) te bepalen en beschrijft de toepassingen ervan in training. Een overzicht van zijn aanpak en de toepassing ervan in training wordt gegeven in zijn boek "The Science of Winning". Jan Olbrecht won verschillende prijzen voor sportwetenschappelijk onderzoek in België en andere landen.

Het grootste deel van zijn steun gaat naar zwemmen (ca 60 medailles op Olympische Spelen), maar ook in hardlopen gaf hij de afgelopen decennia trainingsadvies aan zowat alle Belgische toppers. Meer recent werkte hij samen met  toptrainer Tim Moriau om de trainingsschema’s te optimaliseren voor Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Simon Debognies, ... Hij begeleidde ook met succes het Nederlands Nationaal Roeiteam (136 medailles van 2004-2014 op Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen), alsook Luc Van Lierde (2x Ironman Hawaii en 2 andere Wereldkampioen titels triatlon), Frederik Van Lierde (1x Ironman Hawaii), Bart Arnauts en Victor Campenaerts.

Hij is ook gastdocent aan de Coaches Academy in Keulen (Duitsland), in Nederland, Zweden, Denemarken, Spanje, Frankrijk, UK, VS, Australië en Canada en gastspreker voor vele internationale sportfederaties.

 

Opleidingen Jan Olbrecht

Het gebruik van inspanningstesten en lactaatmetingen kent een lange geschiedenis en raakt meer en meer ingeburgerd, zowel in de sportmedische praktijk...


  • 25-01-2022
  • Leuven - Waves
 
 
© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!