< Terug naar cursusaanbod

Yoga for pregnancy, childbirth and beyond

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
26-03-2024
Locatie
Gent - De Punt
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten
Startdatum
05-12-2023
Locatie
Mechelen - De Nekker
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

De zwangerschap kan een fysiek, mentaal en emotioneel uitdagende tijd zijn. Het is wetenschappelijk aangetoond dat yoga heilzaam kan zijn in deze belangrijke fase van een vrouwenleven. Als toekomstige mama leer je te voelen wat er gebeurt en hoe je kan inspelen op deze veranderingen. Het is een prachtige manier om je voor te bereiden op de arbeid, bevalling en het moederschap nadien. Zo krijgen niet alleen de zwangere dame maar ook haar omgeving meer vertrouwen in het hele geboorteproces wat de kans op een natuurlijke bevalling vergroot. Zwangerschapsyoga is tevens de ideale manier om te connecteren met je baby op een dieper niveau.

In deze ééndaagse introductie leer je jouw yogalessen/therapie af stemmen op de veranderende behoeften en het comfort niveau van de moeder. Je krijgt een inleiding over elk trimester en leert welke voorzorgsmaatregelen je kan nemen. Verschillende aspecten komen aan bod zoals ademhalingstechnieken, specifieke yogahoudingen met de nodige aanpassingen maar ook het belang van visualisaties en meditaties wordt besproken.

Doel van deze opleiding is je als zorgverlener kennis te laten maken met de fundamenten van zwangerschapsyoga. Zo kan je als kinesitherapeut, osteopaat of vroedvrouw deze principes integreren in je reguliere therapie, prenatale lessen of makkelijker doorverwijzen.

Leerdoelen

  • zwangerschapsyoga benaderen vanuit therapeutisch perspectief: hoe zwangerschapsyoga includeren in kinesitherapeutische sessies en/of prenatale lessen 
  • inzicht in de hormonale veranderingen doorheen de vier trimesters
  • opbouwen van kracht en stabiliteit op fysiek/mentaal/emotioneel vlak tijdens de zwangerschap als voorbereiding op arbeid, bevalling en moederschap nadien
  • leren welke aanpassingen je kan aanbieden tijdens de prenatale periode
  • contra-indicaties voor zwangerschapsyoga – do’s en don’ts bij zwangerschapsyoga
  • suggesties om eventuele klachten te verlichten vanuit een yoga point of view

Docent

Lien Matthijs

Lien Matthijs is kinesitherapeute, manueel therapeute en yogadocente uit Geraardsbergen met een passie voor het geven van groepslessen, workshops en trainings vanuit een yogatherapeutisch perspectief. Ze startte haar yogareis tijdens haar vrijwilligerswerk in Nepal en India en ziet zichzelf als een echte yoganerd. Ze werd zelf opgeleid door internationaal gekende docenten en verdiept zich nog dagelijks in de wondere wereld van yoga.

Haar expertises zijn onder meer pre- en postnatale yoga, restorative yoga, mama-baby yoga en yoga voor women’s health. Ze runt haar eigen multidisciplinaire praktijk Embodhi waar ze samenwerkt met een vroedvrouw en diëtiste. Jaarlijks begeleidt ze zo vele vrouwen niet alleen tijdens de zwangerschap en het geboorteproces maar ook in alle andere fasen van het leven.

Daarnaast schrijft ze ook nog als bewegingsexperte voor Libelle Mama en zal je haar misschien af en toe zien verschijnen als yogini in het Libelle Magazine.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, osteopaten, vroedvrouwen met bijzondere interesse in de begeleiding van vrouwen in de prenatale periode

Accreditatie

PQK - Algemeen kinesitherapeutisch - 14

PQK - Bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie (automatisch toegevoegd) - 14

Prijs

320€ (excl. btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!