Planning

Startdatum
01-10-2024
Locatie
Genk - Amputee Care Center
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Deze cursus richt zich op kinesitherapeuten, ergotherapeuten en artsen die hun kennis en vaardigheden willen vergroten over amputaties van het onderste lidmaat en de bijhorende revalidatie. Tijdens zowel theoretische als praktische sessies leer je van onze enthousiaste experten Lisan Scheepers en Tom Daniels hoe je jouw patiënt kan begeleiden tijdens dit revalidatieproces met een focus op een optimale mobiliteit, onafhankelijkheid en levenskwaliteit met een beenprothese.

Leerdoelen

Na de dagcursus: 

  1. Heb je kennis over de epidemiologie en etiologie betreffende amputaties 
  2. Heb je inzicht in het normaal fysiologisch gangpatroon en het prothese gangpatroon 
  3. Heb je een eerste aanzet gekregen om een patiënt met prothese te kunnen faciliteren naar activiteiten en hierin progressie te kunnen opbouwen. 
  4. Heb je inzicht in het belang van multidisciplinaire samenwerking voor een optimale revalidatie.  
  5. Heb je kennis verkregen in hoe een prothese wordt opgebouwd en welke technische aspecten hierbij komen kijken. 
  6. Heb je kennis over verschillende types protheses en materialen.  

 

Docent

Tom Daniëls

Tom Daniëls is van opleiding kinesitherapeut en orthopedisch technicus en werkt sinds 2020 voor de firma Spronken Orthopedie. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de technische orthopedie en business development.  Voordien werkte hij ook voor de firma Össur waar hij zich vele jaren, in binnen- en buitenland, bezighield met het ontwikkelen en doceren van opleidingen.

Vandaag is hij verantwoordelijk voor het Amputee Care Center als Business Unit Manager bij Spronken. Het Amputee Care Center is een uniek concept met totaalzorg voor geamputeerde patiënten, met als belangrijkste objectief een continuüm van gespecialiseerde zorg te bieden voor prothesegebruikers van alle leeftijden en hun omgeving. De kracht van de aanpak is gebaseerd op een holistische totaalaanpak. Binnen het Amputee Care Center geloven ze sterk in een netwerk van therapeuten en hulpverleners om eventuele (toekomstige) prothesedragers en hun naasten te helpen en te informeren over wat de beste oplossing kan zijn voor hen.

Lisan Scheepers

Lisan Scheepers is als clinical specialist werkzaam bij Össur, een toonaangevend bedrijf op het gebied van prothesen en orthesen. Lisan heeft een achtergrond in fysiotherapie en specialiseerde zich in de revalidatie van mensen met een amputatie. Zo werkte ze tot 2013 in Adelante, op de afdeling amputatie, traumatologie en orthopedie, zat ze in de landelijke werkgroep fysiotherapie en ondersteunde ze Jos Deckers in de prothese verdiepingscursussen. Ook mocht Lisan samenwerken met Prof. Bob Gailey, een samenwerking waaruit ze veel kennis vergaarde. Lisan spreekt tevens op congressen zoals ISPO.

In 2013 startte Lisan bij Össur als clinical specialist en gaf ze training over amputatie en prothesiologie aan prothesemakers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, artsen, verpleegkundigen, studenten en zorgverzekeraars wereldwijd. Momenteel is ze verantwoordelijk voor het geven van trainingen, advies en ondersteuning aan deze zorgprofessionals én aan mensen met of zonder beenprothese. In haar trainingen en cursussen over revalidatie na amputatie legt Lisan gepassioneerd uit waarom training voor deze doelgroep zo ontzettend belangrijk is voor een optimale levenskwaliteit.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, ergotherapeuten en artsen met interesse in revalidatie bij amputaties.

Accreditatie

PQK - Algemeen kinesitherapeutisch 14

Neurologische kinesitherapie - Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd) 14

Prijs

330€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!