< Terug naar cursusaanbod

Praktijkdag neuro revalidatie arm-hand

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
13-05-2023
Locatie
Leuven - Novotel
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

In deze praktijkdag wordt er dieper ingegaan in de behandeling bij neurologische patiënten met een beperking in het bovenste lidmaat. 

De dag bouwt zich rond de live analyse en behandeling van twee casussen die in live zullen aanwezig zijn tijdens de cursusdag.

Er is aandacht voor de opbouw van de analyse en het klinisch redeneren. Er wordt dieper ingegaan in de verbanden tussen verschillende observaties en de gevolgen voor werkhypotheses en behandeling. Via interactie met de deelnemers wordt er dieper ingegaan op de keuzes en prioriteiten binnen een behandeling. 

In het tweede deel worden een aantal technieken die tijdens de behandeling van de casussen aan bod kwamen verder uitgediept in een praktijkdeel. De nadruk ligt op het begrijpen en ervaren van de technieken om deze aan te kunnen passen tijdens behandelingen met eigen patiënten. 

Leerdoelen

Na deze cursusdag wordt verwacht dat de deelnemer in staat is om:

  • mee een analyse op te bouwen bij een neurologisch patiënt met een beperking in de arm-hand functie
  • zelf relaties te zien tussen verschillende klinische observaties om een werkhypothese te kunnen opstellen
  • de geleerde praktijk toe te passen bij neurologische patiënten met aandacht voor het aanpassen van de techniek aan de individuele noden van de patiënt
  • kritisch na te denken over keuzes binnen een behandeling en het opstellen van prioriteiten op basis van het klinisch redeneren. 

Docent

Maarten Bossuyt

Maarten Bossuyt is afgestudeerd in 2004 aan de KULeuven, specialisatie neurologische revalidatie. Na twee jaar werkervaring in Klinik Valens, Zwitserland, werkt hij als kinesitherapeut in het revalidatiecentrum van het Jessaziekenhuis in Herk-de-stad. Hij werkt er mee aan de revalidatie van patiënten met neurologische problemen en aan de optimalisatie van het zorgpad. Sinds 2016 is Maarten Bossuyt Bobath-docent en geeft hij verschillende cursussen op het vlak van neurologische revalidatie. Zijn interesse gaat uit naar het optimaliseren van de revalidatie bij neurologische patiënten. Dit door enerzijds de juiste voorwaarden te creëren als anderzijds de activiteiten te oefenen binnen een specifieke context.

Doelgroep

Kinesitherapeuten met voorkennis in de behandeling van neurologische patiënten, ergotherapeuten.

Accreditatie

Pro-Q Kine 14ptn

Prijs

310€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!