< Terug naar cursusaanbod

PowerTalk : Verbindend opvoeden & emotiecoaching

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
19-12-2023
Locatie
Online @home
Tijd
19:00 - 21:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Wie als professional met kinderen omgaat, komt regelmatig in aanraking met hun gevoelens (bv. frustratie, faalangst, perfectionisme, onzekerheid) en het daaruit volgend gedrag (bv. opdrachten weigeren, huilen, zich clownesk gedragen).  Hoe je als volwassene hierop reageert, heeft een invloed op hoe kinderen leren omgaan met hun eigen emoties en hoe veerkrachtig ze in het leven staan.

Emotiecoaching is een stijl van omgaan met (het gedrag en de emoties van) kinderen die vertrekt vanuit verbinding met het kind en vanuit de aanname dat alle gevoelens er mogen zijn. Uit onderzoek blijkt dat emotiecoaching de emotionele competentie van kinderen stimuleert, waardoor ze zich beter kunnen concentreren en vaak beter kunnen presteren.

In deze PowerTalk geven we je meer inzicht en handvatten in hoe je dit als professional kan aanpakken.

Leerdoelen

  • Kennis over emotionele competentie, het belang en de ontwikkeling ervan
  • Inzicht in welke rol jij als volwassene hebt in de emotionele ontwikkeling van een kind
  • Inzicht in waarom kinderen (en volwassenen) zich niet altijd even emotioneel vaardig kunnen gedragen en van daaruit lastig gedrag stellen
  • Handvatten in hoe je concreet emotiecoaching kan toepassen
  • Inzicht in jezelf als emotiecoach

Docent

Anky De Frangh

Anky De Frangh is kinder- en jeugdpsychologe en cognitief gedragstherapeute. Ze heeft ervaring als psychologe in de kinder- en jeugdpsychiatrie, bijzondere jeugdzorg en het buitengewoon onderwijs en heeft ‘Verbindend Opvoeden’ opgericht. Hierin heeft ze als missie om ouders en andere zorgfiguren te inspireren in het omgaan met (de emoties van) kinderen vanuit verbinding. In april verscheen haar eerste boek (als co-auteur): ‘Ouders komen van Mars’. Momenteel is ze samen met Gitte De Bruyn aan het schrijven aan een boek over emotiecoaching.

Gitte De Bruyn

Gitte De Bruyn is kinder- en jeugdpsychologe en cognitief gedragstherapeute. Ze heeft ervaring als psychologe in de kinder- en jeugdpsychiatrie en in een privé praktijk voor ouder- en kindbegeleiding. Momenteel werkt ze binnen een algemeen ziekenhuis op verschillende afdelingen, waaronder pediatrie en neonatologie. Ze werkt als sidekick mee aan Verbindend Opvoeden en is co-auteur van het boek over emotiecoaching dat in het najaar uitkomt bij Borgerhoff & Lamberigts.

Doelgroep

kinesitherapeuten, ergotherapeuten, vroedvrouwen en andere zorgprofessionals

Accreditatie

Pro-Q Kine 4pt (ethische, socio-economische en organisatorische aspecten)

Prijs

66€ (excl btw)

Inbegrepen

Syllabus, uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname

Extra info

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!