< Terug naar cursusaanbod

PowerTalk: De rol van adductoren in lies- & heupklachten – het slachtoffer of de dader?

Direct aanmelden

Planning

Inhoud

In deze PowerTalk bespreken we de rol van de adductoren bij sporters met lies- en heupklachten. We focussen ons hierbij vooral op adductorenpathologie die vanwege de complexe anatomie & onduidelijke terminologie vaak een uitdaging blijkt in de praktijk.

Echter door middel van een duidelijk diagnostisch algoritme kunnen we een praktische werkdiagnose formuleren en de werkpunten in kaart brengen. Tijdens deze PowerTalk leer je hoe je mobiliteit, flexibiliteit, neuromusculaire controle en kracht kunt implementeren in je test- en behandelplan om efficient en effectief te behandelen.

Het doel van de presentatie is om de inzichten omtrent de beoordeling en behandeling van "adductoren gerelateerde liespijn" te vergroten en duidelijke richtlijnen te bieden over waar te beginnen met een set van symptomen die moeilijk te ontrafelen kunnen zijn. We zullen de indeling van ‘adductor related groin pain’ bespreken en hoe dit verband houdt met de beoordeling en interpretatie van bevindingen.

Aan de hand van casestudies zullen we verschillende scenario's bespreken en de klinische redenering onderbouwen van behandelingstrategieën.

Leerdoelen

  • Na afloop heb je kennis van een duidelijk diagnostisch algoritme voor de praktische werkdiagnose van adductoren gerelateerde liespijn.
  • Je leert hoe je mobiliteit, flexibiliteit, neuromusculaire controle en krachtparameters kan implementeren in het testen en behandelplan van adductoren gerelateerde liespijn.
  • Je krijgt betere inzichten in de  pathologie van adductoren gerelateerde liespijn.
  • Je bent in staat om  werkpunten van adductoren gerelateerde liespijn in kaart te brengen en een effectieve behandeling te bieden aan patiënten.

"Kennis is macht, maar alleen als deze wordt toegepast in de praktijk." - Dale Carnegie.

Docent

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportartsen, osteopaten,...

Accreditatie

4 pt PQK

Prijs

66€ (excl. btw)

Inbegrepen

Syllabus (digitaal), uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname.

© Copyright 2024 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!