< Terug naar cursusaanbod

PowerTalk: Personal finance voor zorgverstrekkers - hoe creëer je een appeltje voor de dorst?

Direct aanmelden

Planning

Inhoud

Veel kinesitherapeuten en medische professionals werken elke dag hard voor hun patiënten en hun praktijk, maar vergeten hun eigen (zuurverdiende) centen op een efficiënte en veilige manier aan het werk te zetten. Als zorgverstrekker dien je namelijk ook ‘zorg te dragen’ voor je spaarcenten, je kapitaal en je financiële toekomst.

Anno 2024 is dit extra belangrijk gezien de lage interest op spaargelden, de hoge inflatie en de onzekere overheidsfinanciën. Gelukkig is het tegenwoordig vrij makkelijk en  haalbaar om je financiën in eigen handen te nemen en op een veilige manier te beleggen in producten met hoge rendementen, lage kosten en een gunstige fiscaliteit. 

Daarbij is het wel van belang om tussen de bomen het bos te blijven zien, voldoende (basis)kennis op te bouwen en de juiste keuzes te maken. In deze PowerTalk verduidelijkt Thomas Guenter enkele basisprincipes die elke zorgverstrekker moet beheersen om met evenveel zorg om te gaan met zijn/haar kapitaal als met zijn/haar patiënten.

We bekijken samen hoe je met kleine maandelijkse investeringen een mooi kapitaal kunt opbouwen, je leert wat het effect is van samengestelde intrest en hoe je op een veilige en gespreide manier een appeltje voor de dorst kan opbouwen.

Je leert wat netto rendementen zijn, wat realistische rendementen zijn, welke producten je best kan overwegen (ETF’s, fondsen,…), welke investeringen je best vermijdt en hoe je concreet aan de slag gaat. We gieten dit alles in een framework zodat je als zorgverlener op eigen kracht een goed beeld krijgt van de mogelijkheden en vervolgens met een minimale tijdsinvestering een mooi rendement kan opbouwen.

Op onnavolgbare wijze gebracht en op uiterst verstaanbare manier toegelicht (met tal van voorbeelden) door expert Thomas Guenter!

Leerdoelen

  • Je begrijpt de belangrijkste criteria om eender welke investeringsmogelijkheid te beoordelen
  • Je begrijpt wat ETF's zijn en wat het verschil is met andere beleggingsmogelijkheden zoals bankfondsen
  • Je begrijpt waarom bepaalde aandelen-ETF's interessant zijn als langetermijn belegging
  • Je begrijpt welke obligaties interessant zijn als belegging op korte termijn
  • Je begrijpt hoe, via welk platform en wanneer je deze producten het best aankoopt

Docent

Doelgroep

Kinesitherapeuten, zorgverleners op zelfstandige basis, zorgverleners in loondienst,...

Prijs

€ 66 exclusief btw

Inbegrepen

Syllabus, uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname

Extra info

© Copyright 2024 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!