Planning

Startdatum
15-10-2024
Locatie
Gent - De Punt
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

In deze opleiding gaan we dieper in op de functionele anatomie van de bekkenbodem en zoomen we in op POP. Welke symptomen gaan gepaard met Pelvic Organ Prolaps (POP, verzakkingen van de organen in het kleine bekken)?

Komen symptomen overeen met objectieve vaststellingen? Wat is normaal? Wat is aanvaardbaar? En wat zeggen de meest recente preventieve en curatieve internationale richtlijnen?

Hoe ver kunnen we gaan (vanuit onze expertise) in het verbeteren van de hollistische zorg voor deze vrouwen? En hoe rapporteer je best naar het interprofessionele team?

 “Mythes, denkfouten en feiten” We vechten verouderde stereotiepe gedachten over POP aan en verstreken jullie met state-of-the-art inzichten. Luister, leer, overweeg, oefen en versterk je eigen  competenties.

Er zal vernieuwend beeldmateriaal aangereikt worden om de functionele anatomie en pathologie toe te lichten. Er zal tijd voorzien worden voor vele vragen en besprekingen van casussen én last but not least wordt het klinisch onderzoek toegelicht.

Deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de skilltraining, indien gewenst. Dit is echter geen verplichting, zal slechts 10% van de voorziene cursustijd innemen en kan eventueel ook vermeden worden, voor zij die zich daar ongemakkelijk bij voelen. 

Docent

Hedwig Neels

Hedwig Neels is een gespecialiseerde women’s health en bekkenbodemkinesitherapeut met een bijzondere specialisatie in bekkenbodemechografie. Ze behaalde in 2007 haar diploma lic. in kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven. Naast haar bijzondere bekwaamheid in de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie (en manuele therapie) is ze doctor in de medische wetenschappen.  Hedwig Neels combineert postdoctoraal onderzoek met onderwijs aan de Universiteit Antwerpen en is klinisch ook actief in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, dienst Gynaecologie en verloskunde. In 2019 behaalde ze een internationaal certificaat in de functionele evaluatie van de bekkenbodem aan de hand van dynamische ultrasound (3D/4D), Sydney University, Australië.
Ze heeft een uitgebreid nationaal en internationaal (klinisch en academisch) netwerk en is zeer sterk geëngageerd om haar expertise en kennis te delen, om bekkenbodemproblemen bij vrouwen beter gekend te maken en zo de preventie, het selfmanagement en de behandeling ervan te verbeteren. Ze is founder van hét digitale informatieplatform voor vrouwen over de bekkenbodem www.thepelvicfloor.be en auteur van Het bekkenbodemboek, uitgegeven bij Lannoo.

Doelgroep

gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten of kinesitherapeuten met ervaring binnen de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie

Accreditatie

PQK - Algemeen kinesitherapeutisch - 14

PQK - Bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie (automatisch toegevoegd) - 14

Prijs

340€ (ex btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

Deze cursus maakt deel uit van het Pelvic Health Expert-traject. 

Dit traject omvat een gestructureerde leerlijn, die bestaat uit drie krachtige modules en biedt je de kans om jezelf te ontwikkelen tot bekkenbodemexpert.

Tijdens de intro module proef je van de basisprincipes. Je leert hoe belangrijk de bekkenbodem is voor de vrouwelijke gezondheid tijdens en na de zwangerschap.  

In de expert module ga je dieper in op allerlei meer complexere onderwerpen en verfijn je je praktische vaardigheden. Je leert hoe jij jouw rol als bekkenbodemtherapeut optimaal kan vervullen.

In de module uitbreiding kun je jouw kennis verder uitbreiden, kom je in aanraking met verschillende disciplines en word je een ware kenner op het gebied van Pelvic Health.

© Copyright 2024 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!