< Terug naar cursusaanbod

Gratis PowerTalk : Dry Needling - do we need(le) it?

Direct aanmelden

Planning

Inhoud

De belangstelling voor dry needling is in de afgelopen decennia zowel klinisch als wetenschappelijk exponentieel gegroeid. In deze PowerTalk gaan we dieper in op de verschillende neurofysiologische en klinische effecten van dry needling op basis van recent wetenschappelijk onderzoek

In een eerste deel wordt de pathofysiologie van de ontwikkeling van een triggerpunt herhaald en worden nieuwe inzichten meegegeven. Vervolgens gaan we dieper in op de neurofysiologische effecten van dry needling. Naast lokale effecten ter hoogte van de spier zelf, is er ook meer en meer evidentie over de centrale effecten van dry needling. Tenslotte wordt een overzicht geboden van de klinische effecten van dry needling. Afgelopen jaren werden heel wat systematische reviews uitgevoerd naar het effect van dry needling bij verschillende musculoskeletale aandoeningen. Dit werd recent samengevat in een umbrella review. Ook recent wetenschappelijk onderzoek over het effect van dry needling bij patiënten met spasticiteit wordt aangehaald.

In het tweede deel gaan we dieper in op de verschillende toepassingsgebieden van dry needling en wordt een casus besproken waarbij de plaats van dry needling wordt toegelicht binnen het algemeen klinisch redeneren en handelen.

Docent

Doelgroep

  • Kinesitherapeuten, osteopaten, artsen
  • studenten uit bovenstaande opleidingen

Prijs

GRATIS

Inbegrepen

Syllabus, uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname

Extra info

Deze PowerTalks wordt georganiseerd door SmartEducation in samenwerking met Dry Needling Gent & The Hive.

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!