< Terug naar cursusaanbod

Dynamic Stability Training - basisdag

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
25-02-2025
Locatie
Houthalen-Helchteren - Strive
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Het concept van 'dynamic stability' en 'dynamic system theorie' wordt steeds populairder binnen de musculoskeletale revalidatie. Tijdens deze praktijkgerichte opleidingsdag worden veelzijdige oefenvormen ter verbetering van de dynamische stabiliteit aangeboden met als doel het verbeteren van het algemeen dagelijks functioneren van patiënten en recreatieve sporters.

Gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van motorisch leren en motorische controle en 'best practice' praktijk ervaringen vanuit zowel de topsport tot ouderen valpreventie zullen diverse nieuwe oefenvormen gedemonstreerd en ingeoefend worden voor tal van pathologiën en situaties met beperkt functioneren.

Er wordt ook veel gewerkt aan de eigen vaardigheid van oefenvormen en het kunnen aanpassen van oefenstof op basis van de individuele uitvoering middels het gericht kunnen toepassen van de 'constraints-led approach' en OPTIMAL-theory.  De theorie wordt rechtstreeks in de praktijk toegepast en vertaald naar concrete oefenstof. 

Na afloop van deze dag ben je als deelnemer geïnspireerd geraakt met nieuwe praktische inzichten en toepassingen van oefenstof en ben je zelf in staat om deze creatief toe te passen binnen je eigen werksetting.

Leerdoelen

  • Screenen van functionele beweging ten aanzien van actieve dynamische stabiliteit per lichaamsdeel.
  • Toepassen van oefenvormen per gewricht ten aanzien van verbeteren actieve dynamische stabiliteit per lichaamsdeel.
  • Toepassen van progressie/regressies van oefenvormen per individu op basis van de Constraints-Led Approach
  • Toepassen van de OPTIMAL motor learning theorie in de praktijk (Wulf, 2016) 
  • Verbeteren van eigen bewegingsvaardigheden

Docent

Paul Venner

Paul Venner is een veelgevraagd expert in menselijk bewegen en in het bijzonder ter verbetering van (top)sportprestaties. Hij heeft een ecologische kijk en een geïntegreerde benadering in training voor bewegingsoptimalisatie. De relaties tussen motorische controle, leren, transfer van training en de rol van stabiliteit hebben in het bijzonder zijn interesse. Paul Venner behaalde zijn Bsc. aan de Fontys Sporthogeschool in 2010 waar hij gestudeerd heeft onder Frans Bosch waarmee hij sindsdien nauw samenwerkt. Hij heeft zijn Msc. in Strength & Conditioning behaald aan St. Mary’s Twickenham, Londen in 2016. Zijn eerste ervaringen als Strength & Conditioning coach deed hij op in 2010 aan het Olympisch institute in Sydney (NSWIS) waarna hij vervolgens 5 jaar werkzaam was als S&C coach bij NOC*NSF met de olympische- en talent programma’s waaronder Zwemmen, Damesvoetbal en Honkbal. Inmiddels is Paul Venner 6 jaar werkzaam als Athletic Performance Director voor de Nederlandse Honk- en Softbal Federatie en reist hij de wereld rond voor cursussen en consultancy. In zijn zoektocht naar bewegingsoptimalisatie heeft hij in 2011 de eerste Aquabags® en Aquaballs® ontwikkeld waaruit het totaalconcept van Ultimateinstability® is ontstaan met als doel het verbeteren van de dynamische stabiliteit. Zijn laatste innovatie is het Hydrovest® waarmee in 2016 de Nationale Sportinnovator Award werd gewonnen.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, podologen, coaches en personal trainers.

Accreditatie

Pro-Q-Kine 14 pt

Prijs

340€ (excl btw) 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!