< Terug naar cursusaanbod

Crossfit: A Physio Perspective

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
26-10-2023
Tijd
09:00 - 17:00 UUR
Bijeenkomsten

Inhoud

Crossfit is een sportprogramma dat enorm in opmars is. Het concept is overgewaaid uit de USA en wordt steeds populairder in Europa bij een heel gevarieerde groep mensen die er een actieve levensstijl op willen nahouden. Doch zoals bij elke sport, geraken enthousiastelingen geblesseerd. Door een ongecontroleerde volume aan training of het missen van bepaalde basisvaardigheden kan de belasting te hoog liggen, wat blessures in de hand werkt.

Langs de andere kant is het geweten dat Crossfit talloze gezondheidsvoordelen heeft en dat krachttraining de kans op sportletsels en overbelastingsletsels sterk vermindert. Aangezien Crossfit een programma is dat bedoeld is om zo breed mogelijk het fitnessniveau te verbeteren (kracht, snelheid, mobiliteit, uithouding,…), kunnen veel principes en oefenstof ook gebruikt worden in het oefenprogramma van een revaliderende sporter!

Deze dagcursus geeft u als therapeut meer inzicht in wat Crossfit is en wat hierin beoefend wordt. Er wordt theoretisch uitgelegd wat en waarom er op een bepaalde manier getraind wordt, welke blessures Crossfit in de hand zou kunnen werken en hoe we hiermee moeten omgaan.

In het praktische gedeelte ligt er veel nadruk op het screenen van zwakke schakels en hoe deze te corrigeren. Hierbij worden Crossfit specifieke bewegingen overlopen alsook krachtoefeningen aangeleerd die toepasbaar zijn voor elke atleet/patiënt. Zo krijgen de deelnemers een hoop nieuwe inzichten om sporters sportspecifiek te helpen revalideren en wordt er kennis bijgebracht over fundamentele bewegingen in krachttraining. Op het einde van de dag wordt er een Crossfit-workout voorzien.

Docent

Feike Welter

Feike Welter behaalde in 2014 haar Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de UGent. Ze specialiseerde zich in Musculoskeletale-en Sportkinesitherapie. Nadien behaalde ze een postgraduaat in Manuele Therapie (2015, UGent) en werkte in het sportmedisch centrum Peaklevel (Brugge) om uithoudingssporters te begeleiden/revalideren. Ze bracht in 2016 1.5 jaar door in de USA (Colorado) waar ze zich verder verdiepte in het Crossfit-en functional training concept. Na het behalen van haar Level 1 Crossfit certificaat, coachte ze in een Crossfit-gym en werkte als personal trainer om atleten met sportspecifieke klachten te revalideren. Feike Welter gaf ook krachttraining aan professionele triatleten en jongeren. Terug in België, combineerde ze zowel in Leuven als in Hasselt haar liefde voor Crossfit en kinesitherapie. Eind 2020 richtte ze samen met haar partner STRIVE op in Houthalen waar ze met veel passie zowel geblesseerden via kinesitherapie terug op weg helpen, als Crossfit aanbieden om mensen fitter te maken en atleten online begeleiden die een specifiek performance doel hebben.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en (sport)artsen zonder of met een beperkte kennis van Crossfit.

Accreditatie

Pro-Q Kine: 14pt

Prijs

280 (excl. btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

 

 

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!