Stijn  Roose );

Stijn Roose

Stijn Roose is Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met een specialisatie in Sportkinesitherapie. Als Hip Coach vormt hij de brug tussen cliënt, heupspecialisten en persoonlijke kinesist of arts. Zo haalt iedereen het maximum uit de revalidatie. Samen met Prof. Dr. Corten heeft hij het Hip Coach Concept ontwikkeld. 

Zijn missie? Het maximale uit de revalidatie te halen. Dit doet hij door een specifieke analyse te maken, waarbij hij de werkpunten van de patiënt zoekt. Hij zal samen met de patiënt een gepersonaliseerd oefenprogramma opstellen om het heupprobleem via een gepersonaliseerd oefenschema aan te pakken. Ondertussen heeft hij meer dan 4000 heupanalyses gedaan in de voorbije 4 jaar. 

Communicatie, educatie en stimulatie tot activiteit vormen de basis voor het traject van de patiënt. Dit door middel van een gepersonaliseerde in plaats van gegeneraliseerde aanpak. 

Om dit te kunnen bekomen, heeft Stijn Roose de HipCloud ontwikkeld. De HipCloud is een applicatie, waar zowel de patiënt als zijn of haar kinesitherapeut gebruik van kunnen maken om een zo optimaal mogelijk behandeltraject en opvolging te bekomen. 

Hij is ook actief in wetenschappelijk onderzoek. In 2022 werkte hij mee aan een onderzoek van “Risicofactoren voor iliopsoas tendinopathie na direct anterieure totale heuparthroplastie” met o.a. Prof. Dr. Corten. Stijn Roose is mede-auteur van 3 wetenschappelijke artikels.





Courses taught by Stijn


In deze PowerTalk gaan Prof. Dr. Kristoff Corten en MSc. Stijn Roose dieper in op de chirurgische techniek en het revalideren van de spiersparende ant...
Bekijk het volledige opleidingsaanbod
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!