Philippe  Quetin );

Philippe Quetin

Philippe Quetin studeerde in 2013 af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de KU Leuven. Nadien ging hij als zelfstandig kinesitherapeut voltijds aan de slag bij Gezondheidscentrum Driebunders in Gellik en behaalde hij het Postgraduaat Manuele Therapie aan de UGent. Sinds 2019 is Philippe ook deeltijds als praktijkassistent verbonden aan de UHasselt, en  werkt hij als kinesitherapeut bij Qure in Hasselt.

In zijn klinisch werk focust hij zich hoofdzakelijk op complexe, langdurige pijnklachten. Om patiënten met deze klachten beter te kunnen begeleiden volgde hij tal van relevante bijscholingen in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld over traumaverwerking, hechtingsproblematiek, angstproblemen, pijneducatie, klinische psychoneuroimmunologie, en oefentherapie bij chronische pijn. Verder is hij gepassioneerd bezig met het integreren van de recentste wetenschappelijke bevindingen in zijn klinisch werk, en met de integratie van levensstijlgeneeskunde binnen de kinesitherapie.

Recent richtte hij samen met collega Koen Souverijns 3Quesst op. Momenteel werken zij samen aan hun eerste boek, getiteld: ‘(Een) weg van pijn’.

Courses taught by Philippe


© Copyright 2024 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!