Mia  Wynants );

Mia Wynants

Mia Wynants studeerde in 2009 af aan de KU Leuven als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie in de neurologische revalidatie.

Kort nadien ging ze aan de slag bij Adelante zorggroep in Hoensbroek (NL) op de afdeling dwarslaesie en NMA. Daar verdiepte ze zich verder in het behandelen van patiënten met (sub-)acute en chronische dwarslaesies. 

Sinds 2012 maakt Mia deel uit van het zitpoli-team en begeleidt ze mensen om tot een goede en functioneel inzetbare zithouding in de rolstoel te komen en zo de secundaire stoornissen als gevolg van een dwarslaesie te voorkomen of te verminderen. Sinds 2013 geeft ze samen met een collega ook een cursus rond zitanalyse en houdingsmanagement. 

In 2016 studeerde ze bovendien af als bekkenbodemkinesitherapeut en deze kennis implementeert ze binnen de neurologische populatie. Op die manier probeert ze ook dit onderwerp bespreekbaar en behandelbaar te maken. 

In de afgelopen jaren verruimde ze haar kennis tijdens vele congressen, cursussen en scholingen.

Sinds 2022 werkt Mia deeltijds als praktijkassistent neurologie aan de UHasselt en verzorgt ze daar mee de praktijklessen voor de kinesitherapeuten in opleiding. 

Courses taught by Mia


De laatste fase van de revalidatie na een dwarslaesie is een van de belangrijkste. De patiënt kan weer in een thuisomgeving functioneren, de inte...

  • 13-09-2024
  • Leuven - Waves
Bekijk het volledige opleidingsaanbod
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!