Katrien  Bartholomeeusen

Katrien Bartholomeeusen

Katrien Bartholomeeusen haar passie voor Manuele Therapie ontstond tijdens haar opleiding als Licentiaat in de Kinesitherapie aan de KUL (1992). Na een stage in Londen bij de toen baanbrekende Cyriax-afdeling orthopedische geneeskunde was ze gebeten door het behandelen van klachten gerelateerd aan het musculoskeletaal stelsel. Ze combineerde haar studies GGS Manuele Therapie met de vierjarige IFOMT-opleiding aan de SOMT te Amersfoort. Ze werkte en studeerde in Nieuw-Zeeland bij Paula Van Wijmen (McKenzie Instituut) waar ze de opleiding tot McKenzie Therapeut en Mulligan Therapeut voltooide. Ze volgde later ook nog de Master-na-Master Sportkinesitherapie aan de VUB (2006) en bekwaamde zich sindsdien ook als ICF-erkend coach.

Meer dan twintig jaar combineerde ze een groepspraktijk gespecialiseerd in MSK met lesgeven. Katrien was docent aan de KULeuven (GGS Manuele Therapie), aan de SOMT Amersfoort en aan de UGent (Postgraduaat Manuele Therapie).

Sinds enkele jaren werkt ze terug solo. Haar arsenaal aan patiënten bestaat uit zowel mensen met acute cervicogene hoofdpijn als second opinions bij complexe klachten, met als dominante compenenten het MSK stelsel. Ze gelooft sterk in een ‘totaal’ benadering van een patiënt. Het artrogene luik is daar een belangrijke onderdeel van.

Katrien heeft ontzettende veel goesting om na twee jaar zonder ‘hands on’ cursussen (dat lukt nu eenmaal niet via Zoom) terug haar kennis en kunde te delen, en collega’s op weg te helpen om hun manuele skills en klinisch redeneren op een hoger niveau te brengen.

 

Opleidingen Katrien Bartholomeeusen

VOLZET

Vierdaagse opleiding gespreid over drie maandenHands-on in manuele therapie: denken – voelen – doenFocus op manipulaties van het bovenste ...


  • 20-10-2022
  • Leuven - Waves

Driedaagse opleiding gespreid over meerdere wekenHands-on in manuele therapie: denken – voelen – doenFocus op manipulaties van het onderst...


  • 09-02-2023
  • Leuven - Waves
 
 
© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!