Jan-Paul   van Wingerden );

Jan-Paul van Wingerden

Jan-Paul van Wingerden, PhD is sinds 2001 bestuurder van het in Rotterdam gevestigde revalidatiecentrum, het Spine & Joint Centre. Het Spine & Joint Centre behandelt mensen met chronische klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, met name aan rug, bekken en nek. De behandelwijze is uniek in Europa. Op basis van resultaten bij meer dan 10.000 patiënten kan gesteld worden dat het behandelconcept succesvol is.

Jan-Paul van Wingerden is gepromoveerd  (2009) aan het ErasmusMC op het onderwerp: Functional anatomy in low back rehabilitation, balance in the bio-psychosocial model. Deze dissertatie is een pleidooi voor de herwaardering van toepassen van functionele anatomie bij het revalideren van mensen met chronische pijn. Het ORCA (Objectieve Rug Coördinatie Analyse) is een op digitale video gebaseerde meetmethode voor de analyse van functie van lage rug en bekken tijdens voorover buigen. Dit system is door hem ontwikkeld en wordt al 25 jaar in het SJC toegepast.

In 2014 heeft van Wingerden een boek uitgegeven getiteld: ‘Rugpijn en andere onbegrepen klachten.’ Het boekje is tegenhanger voor alle psychologische verklaringen van chronische pijn en een pleidooi om vooral de anatomisch blik niet te vergeten.

Courses taught by Jan-Paul


VOLZET
De opleiding geeft je een frisse en vernieuwende inkijk op rug- en bekkenklachten en zal je therapeutisch arsenaal en -aanpak sterk verbreden en mogel...
Bekijk het volledige opleidingsaanbod
© Copyright 2024 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!