Andreas  Delaere );

Andreas Delaere

Andreas Delaere is bachelor Lichamelijke Opvoeding en master in de kinesitherapie (VUB) en specialiseerde zich daarna verder in de Manuele Therapie aan de Universiteit Gent. Momenteel werkt hij als kinesitherapeut in zijn eigen praktijk te Merchtem. Hier ziet hij een breed publiek waarbij hij een activerende aanpak hanteert aangevuld met manuele therapie.

Daarnaast is hij sinds 2015 verbonden aan de afdeling Gerontologie van de Vrije Universiteit Brussel – UZ Brussel onder leiding van Prof. Dr. Bautmans waar hij een project rond krachttraining bij 65-plussers opvolgt (Senioren PRoject INtensief Trainen – SPRINT). Zijn masterproef rond lichaamssamenstelling bij 80+ werd gepubliceerd in 2019 en sindsdien is hij mede-auteur van 6 andere publicaties. Hij is ook medeauteur van de Richtlijn Sarcopenie die werd opgesteld in opdracht van de Belgische Vereniging voor Geriatrie en Gerontologie. Deze richtlijn werd ook gevalideerd door CEBAM waardoor deze ook als richtlijn geldt voor huisartsen. Verder is hij nauw betrokken bij het opstellen van een oefenprogramma voor ouderen met gewrichtspijn in samenwerking met ouderenvereniging OKRA.

Courses taught by Andreas


"Een activerende behandelaanpak op maat voor de oudere patiënt."Vergrijzing. Het is een wereldwijde tendens die de komende jaren enkel ...
Bekijk het volledige opleidingsaanbod
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!