< Terug naar cursusaanbod

Masterclass Pelvic Organ Prolaps (POP)

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
30-09-2021
Locatie
Leuven - Waves
Tijd
09:00 - 17:00 UUR

Inhoud

Deze masterclass is gericht naar kinesitherapeuten met een specialisatie in de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie. We gaan dieper in op jullie voorkennis over de functionele anatomie van de bekkenbodem.

Welke symptomen gaan gepaard met Pelvic Organ Prolaps (POP, verzakkingen van de organen in het kleine bekken)?

Komen symptomen overeen met objectieve vaststellingen? Wat is normaal? Wat is aanvaardbaar? En wat zeggen de meest recente preventieve en curatieve internationale richtlijnen?

Hoe ver kunnen we gaan (vanuit onze expertise) in het verbeteren van de hollistische zorg voor deze vrouwen? En hoe rapporteer je best naar het interprofessionele team?

“Facts and Fallacies” “Feiten en denkfouten”. Een masterclass die verouderde stereotiepe gedachten over POP wil aanvechten en vernieuwende evidentie wil introduceren.

Met het oog op de te bereiken competenties, zal de masterclass bestaan uit lezingen, brainstormsessies en klinische toepassingen.

Er zal vernieuwend beeldmateriaal aangereikt worden om de functionele anatomie en pathologie toe te lichten. Er zal tijd voorzien worden voor vele vragen en besprekingen van casussen én last but not least wordt het klinisch onderzoek toegelicht.

Deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de skilltraining, indien gewenst. Dit is echter geen verplichting, zal slechts 10% van de voorziene cursustijd innemen en kan eventueel ook vermeden worden, voor zij die zich daar ongemakkelijk bij voelen. 

Docent

Hedwig Neels

Hedwig Neels is een gespecialiseerde bekkenbodemkinesitherapeut  met passie voor women’s pelvic health en bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s.
Ze behaalde in 2007 haar diploma lic. in kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ze heeft een bijzondere bekwaamheid in de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie (en manuele therapie) en een doctoraat in de medische wetenschappen, UAntwerpen 2018. Hedwig Neels combineert wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aan de UA en is klinisch ook actief in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (als bekkenbodemkinesitherapeute in een multidisciplinair team). In 2019 behaalde ze een internationaal certificaat in de functionele evaluatie van de bekkenbodem aan de hand van dynamische ultrasound (3D/4D), Sydney University, Australië.
Ze heeft een uitgebreid nationaal en internationaal (klinisch en academisch) netwerk en is zeer sterk geëngageerd om verder te blijven studeren en specialiseren. Hedwig Neels wil haar (internationale) ervaringen en kennis graag delen om die bekkenbodemproblemen bij vrouwen beter gekend te maken (onder specialisten, gezondheidsmedewerkers en bij vrouwen van alle leeftijden) en de preventie en de behandeling ervan te verbeteren.

Doelgroep

gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten of kinesitherapeuten met ervaring binnen de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie

Accreditatie

Pro-Q Kine 14 ptn

Prijs

280€ (ex btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!