< Terug naar cursusaanbod

Coretraining for kids: van stabiliteit naar functionaliteit

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
26-04-2024
Locatie
Gent - De Punt
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Veel kinderen  met ontwikkelingsstoornissen of met een neurologische problematiek kampen met beperkte rompstabiliteit. Aangezien een goede rompstabiliteit een voorwaarde is om tot een goed evenwicht en coördinatie te  komen, is het belangrijk dat je als kiné deze problematiek kan doorgronden en kan verbeteren.

Tijdens deze praktijkopleiding krijg je meer inzicht in de trainingsopbouw bij coöperatieve kinderen, van 5 tem 12 jaar,  met een beperkte rompstabiliteit. We leren hoe je, vertrekkend vanuit een assessment, een oefenprogramma op maat van het kind kan opbouwen. Zowel hands-on als hands-off technieken komen aan bod, waardoor je een breed gamma aan behandelmethoden krijgt om aan de slag te gaan. We benaderen deze opleidingsdag praktisch vanuit verschillende casussen, zodat je ruim zicht krijgt op de problematiek en op de mogelijke behandelingen.

Leerdoelen

Na deze opleidingsdag:

  • Kan je een assessment van de rompstabiliteit bij kinderen uitvoeren.
  • Krijg je inzicht in de houdings- en bewegingsvoorwaarden om met coretraining te starten
  • Kan je een coretraining opbouwen, startend vanuit stabiliteit naar functionaliteit.
  • Weet je welke behandelingsmethoden je kan inzetten om coretraining attractief te maken voor het kind.

Docent

Tineke Mariën

Tineke Mariën  studeerde af in 2010 als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, specialisatie pediatrie. Nadien schoolde ze zich verder bij in verschillende domeinen. Ze verdiepte zich ondermeer in hulpmiddelen aan de opleiding Orthopedie bij Thomas More, studeerde psychomotoriek aan de UGent (IPVK). Ze voerde onderzoek naar de cognitie en fitheid bij kinderen aan de UGent en doceerde er in de opleiding revalidatiewetenschappen.

Als therapeute hanteert Tineke Mariën steeds een brede kijk op therapie om zo tot de meest kindgerichte behandeling te komen. Zo haalt ze voor haar behandelingen niet enkel inspiratie uit de klassieke oefentherapie maar combineert ze deze met behandelingsmethoden als Sherborne, wobbelturnen, yoga, stabiliteitstraining, medische pilates, taping,... Voor elk van deze behandelmethoden volgde ze de diverse opleidingen. De voorbije jaren deed ze klinische ervaring op binnen verschillende settingen waarbij ze werkte met baby’s tot jongvolwassenen, o.a. in het Revalidatiecentrum Pulderbos (ademhaling en neuromotorische revalidatie), bij Flowcare (bootcamps, small group training, relaxatie) en in MFC Ritmica (psychomotorische en neuromotorische therapie). 

Doelgroep

Pediatrisch kinesitherapeuten.

Accreditatie

PQK - Algemeen kinesitherapeutisch - 14

PQK - Pediatrische kinesitherapie  (automatisch toegevoegd) - 14

Prijs

330€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2024 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!