< Terug naar cursusaanbod

Athlete's Shoulder: Performance Training

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
10-10-2023
Locatie
Bornem - GO-FiT
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Deze 1-daagse opleiding is voornamelijk gericht op ‘performance training’ van het schoudercomplex en op functionele ketens die hiermee samenhangen. Er wordt dieper ingegaan op de opbouw van functionele oefentherapie naar het einde van de revalidatie toe, met als doel het opbouwen van lokale belastbaarheid en het verbeteren van de sportprestatie. Ook zal er dieper ingegaan worden op diverse preventieve maatregelen (screening & training).

Deze opleiding geeft u inspiratie voor gevorderde oefentherapie in de revalidatie van de bovenhandse sporter. Er wordt rekening gehouden met benchmarks wat betreft return to sport en er worden suggesties gegeven voor oefentherapie en krachttraining met als doelstelling blessurepreventie en prestatieverbetering. Deze bijscholingsdag zal voor het grootste deel bestaan uit het aanleren en inoefenen van specifieke oefentherapie

Leerdoelen

Op het einde van deze opleidingsdag zal u meer inzicht hebben in het opbouwen van oefentherapie voor de bovenhandse sporter. U krijgt een duidelijke kijk op de invulling van high load training en functionele ketens voor het bovenste quadrant, en beschikt zo over ruim aanbod van oefeningen die u naadloos kan integreren in uw dagelijkse praktijk.

Docent

Peter Sempels

Peter Sempels is sportkinesitherapeut, osteopaat, Certified Exos Performance Specialist en Performance Improvement Specialist bij de nationale basketbalploeg de Belgian Lions. Peter is de oprichter van de groepspraktijk MOVE te Wilsele. Hij was lange tijd kinesitherapeut van 1e klasse basketbalploeg Leuven Bears. Nadien werd hij eveneens de sportkine & physical coach van de Belgian Lions. Hij begeleidde 2 jaar professioneel de basketbalploeg Proximus Spirou Charleroi en was daaropvolgend actief bij Basket Bilbao in de Spaanse competitie. Peter Sempels is 10 jaar actief geweest binnen de topsportschool waar hij naast de klassieke kinesitherapie ook de krachtbegeleiding en het preventieve luik onder zijn hoede nam.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en (sport)artsen.

Accreditatie

PQK - Algemeen kinesitherapeutisch - 14

PQK - Manuele therapie  (automatisch toegevoegd) - 14

Prijs

320€ (excl btw) , 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

 

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!