Loading Events

← Back to Events

Gent – De Punt

+ Google Map
Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

Upcoming Events

mei 2020

Basiscursus ‘Schrijfmotoriek’ – dr. Anneloes Overvelde & Ingrid van Bommel

Deze basiscursus is gebaseerd op het verwerven van kennis en vaardigheden bij kinderen met schrijfproblemen. De nieuwste inzichten vanuit de wetenschap worden vertaald naar de dagelijkse praktijk.

9 mei - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

Back to move: van newmom naar fitmom – Rosanne Van Herck

fitmom

Het doel van deze opleiding is om inzicht te krijgen in de trainingsopbouw na de bevalling, en hoe je dit kan combineren met de baby erbij. Je leert wat de onzekerheden en fysieke klachten van nieuwe mama’s zijn en welke oefeningen je kan doen om haar opnieuw haar vertrouwen in haar lichaam te laten vinden.

15 mei - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

Developmental Coordination Disorder (DCD): (h)erkenning en aanpak – Maya Van den Eede

DCD

Voor kinesitherapeuten is het belangrijk om DCD te herkennen (klinisch beeld en red flags in de anamnese), bewust te zijn van de do’s en don’ts wat betreft de behandeling/management met het oog op persoonlijk, haalbaar en gefundeerd advies.

16 mei - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

‘Motivational Interviewing’ – Vincent Kortleve

motivational interviewing

Merkt u dat uw patiënten wel naar uw adviezen luisteren, maar niet doen wat u hen adviseert? Weet u wél wat uw patiënten anders zouden moeten doen, maar niet hoe u ze zover kan krijgen om dat ook te doen? Bent u geïnteresseerd in methoden om de patiënt in beweging te krijgen? Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat hulpverleners aandacht besteden aan de intrinsieke motivatie voor verandering. Dat is waar motivational interviewing om draait!

28 mei - 29 mei
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

Handrevalidatie : UPtoDATE peesletsels – Stijn Vangheluwe & Maarten Stragier

Deze 1-daagse opleiding ‘Handrevalidatie : UPtoDATE – peesletsels’ is een basisopleiding waarbij geen voorafgaande kennis vereist is. De relevantste en belangrijkste up-to-date handtherapeutische kennis en praktische skills worden aangeleerd. Na deze opleidingsdag ben je in staat om peesletsels van de hand, op basis van de best evidence based kennis, te behandelen.

29 mei - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

juni 2020

Blood Flow Restriction Training – Bert Heremans

Blood Flow Restriction Training, je ziet het tegenwoordig overal opduiken! Wil je er graag zelf mee aan de slag gaan in je praktijk maar weet je niet goed waar te beginnen, dan is deze cursus zeker iets voor jou!

5 juni - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

Revalidatie van het stappen bij neurologische patiënten – Maarten Bossuyt

Zelfstandig kunnen stappen is meestal één van de belangrijkste doelstellingen die patiënten zich stellen bij een neurologisch letsel. Als therapeut is het een uitdaging om het stappen op te bouwen bij een patiënt. We bekijken in deze opleiding op een praktische manier hoe we een patiënt “vooruit” kunnen helpen om dit doel te bereiken. Er wordt dieper ingegaan op de voorwaarden die leiden tot zelfstandig stappen, de opbouw van posturale controle gerelateerd aan het stappen en het faciliteren van het stappen in verschillende situaties en bij verschillende functioneringsniveau’s van patiënten.

6 juni - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

Injury prevention in recreational running – RunningSmart

Running

Running is dé sport bij uitstek geworden die men gaat beoefenen om te streven naar een betere gezondheid. Gezondheidsprofessionals worden steeds meer geconsulteerd in het kader van preventie van loopgerelateerde letsels. Deze opleidingsdag heeft als doel om concrete handvaten aan te reiken hoe je aan de slag kan gaan in de praktijk met specifieke groepen van niet-gekwetste lopers.

12 juni - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

BekkenbodemFIT postnataal – Zahra Van Veldhoven

Deze ééndaagse opleiding richt zich op kinesitherapeuten zonder bijzondere bekwaamheid in pelvische reëducatie, maar met een grote interesse in het begeleiden en behandelen van vrouwen in het postpartum. Het effect van een zwangerschap en een bevalling wordt besproken, alsook de mogelijke problemen die kunnen voorkomen postnataal.

19 juni - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

september 2020

Headache : assessment and treatment suited to manual therapy – Vaidas Stalioraitis

The course will cover evidence-based manual therapy examination and treatment techniques for specific headache disorders including cervicogenic headache. Of special interest will be evidence based clinical practice, emphasizing classification, clinical examination, evaluation, interpretation, differential diagnosis and treatment. This course will outline the classification of headache suitable to manual therapy and exercise based on current evidence.

5 september - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

Motorische ontwikkeling bij baby’s – Karen De Marie & Katrijn Boey

ontwikkeling baby

Vertrekkend vanuit de normale ontwikkeling leren we de motoriek van de baby te evalueren, waarbij we ons baseren op motorische mijlpalen en een kwalitatief onderzoek. Via ouderinstructie rond positionering en handling, leren we hoe we als kinesitherapeut de pas bevallen mama kunnen begeleiden om de motorische ontwikkeling van haar baby gericht te stimuleren en/of bij te sturen

17 september - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

Revalidatie van de arm bij neurologische patiënten – Maarten Bossuyt

De revalidatie van de arm is één van de grootste uitdagingen in het herstel na een neurologisch letsel. De complexiteit van het reiken en grijpen vereist van de therapeut een gedegen kennis van het normaal bewegen en de voorwaarden voor een normaal reik- en grijppatroon. De combinatie met frequente pijnproblematiek zorgt ervoor dat zowel de therapeut als de patiënt zich vaak machteloos voelen. In deze opleiding wordt de sturing van het reiken en grijpen bekeken en gerelateerd naar problemen bij neurologische patiënten. Via een praktische opbouw met aandacht voor klinisch redeneren worden technieken geoefend om de revalidatie van de arm te verbeteren.

19 september - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

oktober 2020

Dizziness – Alan Sealy

This one day course is suitable for physiotherapists, physicians and other health professionals wishing to learn how to successfully assess and treat the dizzy patient. The course is practical in nature. A mix of theory lectures and practical sessions make up an inspiring day of education about this topic.

9 oktober - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

The Neck – Clinical Rehabilitation – Chris Worsfold

You will learn how to integrate the latest, cutting edge assessment and treatment approaches into their clinical practice from a physiotherapist that specialises in neck pain. The main focus of the course is on one-to-one patient self-management.

12 oktober - 13 oktober
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

Masterclass Dry Needling : Temporomandibular pain and headache – Tzvika Greenbaum

Masterclass dry needling temporomandibulair

In this one day Master-Class workshop, participants will learn and practice a safe and effective Dry Needling approaches for the most commonly involved myofascial structures in patients with Orofacial Pain (mainly TMD) and Headaches (Cervicogenic, Tension Type and Migraine).

24 oktober - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

november 2020

Avondseminarie “Conservatief beleid bij voorste kruisband letsels”

Een conservatieve opstart van een voorste kruisband (VKB) letsel, met optioneel laattijdige heelkunde, heeft de laatste jaren aan interesse gewonnen. Deze aanpak veroorzaakt echter nog heel wat discussie, niet op zijn minst vanuit chirurgische hoek. Eerder dan de vraag "heelkunde OF conservatief", dienen we ons de vraag te stellen "bij wie best meteen heelkunde en wie start best conservatief".

17 november - 19:00 - 22:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België

Masterclass : Spotlight on Pelvic Floor Birth Trauma – Hedwig Neels

Deze opleiding richt zich tot gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten en perinatale kinesitherapie. Tijdens deze verdiepingscursus zullen de meest recente wetenschappelijke inzichten gedoceerd worden over de onderliggende pathofysiologie van die bekkenbodemproblemen en hun beïnvloedende factoren.

26 november - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge,België