Loading Events

« All Events

‘Strength training and coordination’ – Frans Bosch

22 juni - 23 juni

VOLZET
Cursus afgelopen
  • This event has passed.

‘Strength training and coordination’, an integrated approach

Docent : Frans Bosch (NL)

Doelstelling :

Tijdens de cursus maakt u kennis met een modern en vernieuwende benadering over motorische controle en krachttraining  in sport en revalidatie. Prominent zal de ‘Dynamic Systems’-theorie zijn en de vertaling daarvan naar de praktijk van techniek- en krachttraining. Deze benadering is uitermate geschikt voor het kunnenboek bosch analyseren van open skills. Begrippen zoals zelforganisatie van stabiliteit, faseovergangen en attractor-fluctuatie landschappen worden inzichtelijk gemaakt aan de hand van de analyse van allerlei sporten. Op basis van deze inzichten worden vervolgens strategieën van impliciet leren behandeld, resulterend in de praktische toepassing van feedback en leersettingen.
De theorieën in de cursus zijn in de praktijk van vandaag nog nauwelijks doorgedrongen, maar zijn van groot belang bij het werken met gezonde en revaliderende sporters. In eerste instantie wordt theoretisch concept besproken en toegelicht. Daarna wordt door middel van opdrachten de consequenties voor de praktijk uitgediept. De opleiding is hoofdzakelijk theoretisch en ruim geïllustreerd met videomateriaal. De dagen worden steeds afgesloten met casuïstiek. Een vernieuwende en verruimende kijk op kracht- en coördinatietraining!

Leerdoelen :
In deze cursus leert u de tools om kracht en coördinatietraining af te stemmen op het individu en de sportspecifieke setting. Frans Bosch gaat uit van een integratieve holistische benadering in de training waarbij training meer is dan de afzonderlijke onderdelen als kracht, snelheid uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie.

Datum : maandag 22 en dinsdag 23 juni’20 , telkens van 9u-17u

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, personal trainers en (sport)artsen.

Prijs : 570€ , 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Accreditatie : ProQ-Kine 24pt

Frans Bosch earned a degree in Physical Education in 1977. Since 1980 he worked in athletics, coaching elite sprinters and Olympic high jumpers and for some years as the national coach for jumping events. Since 2005 Bosch teaches at the Fontys University for applied sciences in sports, mainly in the field of anatomy, biomechanics, strength training and motor learning.
Frans Bosch has given numerous presentations on training related topics all over the world and frequently works internationally as a consultant in sport and as conference speaker on training related subjects. Clients in recent years are the English Institute of Sports, Wales National Team Rugby the British & Irish Lions, Japan National Team Rugby, England cricket, West ham United football and others.
Together with Ronald Klomp he wrote ‘”Running, biomechanics and exercise physiology applied in practice”, published in the Netherlands in 2001 and translated in English in 2005. 
His most recent work, “Strength training and coordination, an integrated approach”, is published in the Netherlands in 2012 and translated in English in 2015.

In onderstaande video kan u Frans Bosch aan het werk zien bij West Ham United (Premier League – UK)

Details

  • 22 juni, 2020
  • 23 juni, 2020
  • €570 excl. btw

Locatie