Loading Events

« All Events

Sport en revalidatie in diabetes mellitus en cardiovasculaire ziekten – Dominique Hansen

6 Juni 2019 - 8:00u - 17:00u

VOLZET

Sport en revalidatie in diabetes mellitus en cardiovasculaire ziekten

Docent : Prof. dr. Dominique Hansen (Universiteit Hasselt)

Inhoud: 

Het aantal personen met diabetes mellitus en cardiovasculaire ziekten blijft gestaag toenemen in onze huidige maatschappij. Deze ziektebeelden leiden tot een grote gezondheidskost: om dit te voorkomen dienen deze ziekten dus adequaat behandeld te worden. In deze behandeling is revalidatie een klasse 1A interventie, hetgeen betekent dat dergelijke interventie medisch veilig en klinisch effectief is, en niet mag ontbreken. Echter kan het uitwerken van een oefenprogramma voor deze patiënten kan complex zijn. In deze opleiding wordt een update voorzien van de huidige screenings- en revalidatierichtlijnen, en wordt er zowel theorie als praktijk aangeboden.

Leerdoelen : 

– Opfrissen van huidige medische diagnostiek en behandeling van diabetes mellitus en cardiovasculaire ziekten
– Begrijpen wat de acute respons is op inspanning bij patiënten met diabetes mellitus en cardiovasculaire ziekten
– Kunnen uitvoeren van een kinesitherapeutische screening bij patiënten met diabetes mellitus en cardiovasculaire ziekten
– Kunnen uitwerken en uitvoeren van state-of-the-art revalidatie bij patiënten met diabetes mellitus en cardiovasculaire ziekten

Datum : donderdag 6 juni ’19  van 9u-17u

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, sport- en huisartsen, chiropractoren en osteopaten.

Prijs : 240€ excl btw, 40% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Dominique Hansen is hoogleraar in revalidatie/inspanningsfysiologie bij interne ziekten en vice-decaan van de faculteit Revalidatiewetenschappen van de Universiteit Hasselt. Hij is wetenschappelijk coördinator bij Hartcentrum Hasselt, Fellow van de European Society of Cardiology (omwille van wetenschappelijke excellentie) en toekomstig voorzitter van de Secondary Prevention and Rehabilitation Section van The European Association of Preventive Cardiology. Hij is (co-)auteur >90 peer-reviewed wetenschappelijke artikelen en heeft 6 (inter)nationale onderzoeksprijzen gekregen.

Details

  • 6 Juni, 2019
  • 8:00u - 17:00u
  • €240 excl. btw

Locatie

Tickets

Niet op voorraad!diabetes-cardio - 6juni19240,0025€ (excl btw) cateringkosten inbegrepen in vermeld bedrag.

Deze opleiding is helaas volzet. Indien gewenst kan u zich inschrijven op de wachtlijst.