Loading Events

« All Events

Physio2020 : “Effectief communiceren in én buiten jouw zorgpraktijk” – Prof. Ludo Poelaert

7 Februari 2019 - 8 Februari 2019

Physio2020 : Effectief communiceren in én buiten jouw zorgpraktijk

Docent : Prof. Ludo Poelaert

Inhoud : 

Communicatie is misschien wel de belangrijkste hoeksteen van onze praktijk. We communiceren met onze patiënten, met onze collega’s en met andere zorgverstrekkers (artsen, specialisten, …), elke dag opnieuw. Maar hoe bewust zijn we hier eigenlijk mee bezig, en maken we soms geen fouten door verkeerde of onvoldoende communicatie?
We zijn dankzij onze opleidingen en de bijscholingen die we volgden allemaal uitstekende zorgverstrekkers geworden. Sommige skills, zoals communicatie, kregen we echter niet mee in ons curriculum. Communiceren kan je leren en is van cruciaal belang om succesvol te zijn en te groeien!
Leer jezelf en de persoon met wie je communiceert beter kennen en inschatten, je aanpassen in functie van verschillende situaties, en zorg op die manier voor meer effectiviteit waar je zelf én de praktijk waarin je werkt beter van worden. Ontdek tijdens deze 2-daagse hoe je zo tot betere samenwerking komt met je collega’s, langdurige relaties opbouwt met artsen en ook nog eens hoe je jouw patiënten nog beter kan helpen.
Voor dit topic uit het Physio20200-concept werkt SmartEducation samen met topcoach prof. Ludo Poelaert (UGent). Als geen ander weet hij zorgverstrekkers met een zelfstandige praktijk naar een hoger niveau te tillen.

Leerdoelen :

De opleiding voorziet antwoorden op volgende vragen:
-Hoe leer ik mezelf én anderen beter kennen om sneller een effectief netwerk op te
zetten met dokters en andere zorgverstrekkers?
-Hoe lees ik mijn patiënten beter? En hoe luister ik beter naar mijn patiënt?
-Hoe werk ik effectiever samen met collega’s om een praktijk mee uit te bouwen waarin het fijn is om te werken en te groeien?
-Concrete do’s-and-don’ts voor een succesvolle praktijk
Bovendien is er op het einde van elke dag gelegenheid voorzien om uitvoerig in te gaan op al uw concrete vragen.

Datum : donderdag 7 februari en vrijdag 8 februari, telkens van 9-17u.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten

Prijs : 460€ excl. btw , 40% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Accreditatie : ProQ-Kine 24pt

Ludo Poelaert coacht tal van bedrijfsleiders en zelfstandigen, ook in de medische wereld. Zijn enthousiasmerende coaching-stijl is stilaan een begrip geworden. Wie iets bruikbaars wil leren over zichzelf en wie succesvol wil leren zaken doen in de zorgsector, zit bij deze man aan het juiste adres. Hij kreeg de kans zich te vervolmaken aan de meest prestigieuze managementscholen zoals de Vlerick Business School, de London Business School en de Insead Business School. Daar kwam hij o.a. in aanraking met de sociale psychologie en begreep onmiddellijk het belang ervan. De combinatie van succesvol business doen binnen een sociaal empathisch kader, maakt hem uniek. Hij vervulde achtereenvolgens belangrijke rollen bij Apple Computer, Adecco en BarryCallebaut. Ludo is verder ook professor aan de Ugent en doceert management in al zijn aspecten. Telkens geeft hij bijzonder veel aandacht voor de mens achter de business.

 

Details

  • 7 Februari, 2019
  • 8 Februari, 2019
  • €460 excl. btw

Locatie