Loading Events

« All Events

Physio analyses Yoga – Catherine Goedgezelschap

17 Januari 2019 - 9:00u - 17:00u

‘Physio analyses Yoga’: de vervolgopleiding van ‘Yoga meets Physio’ – Catherine Goedgezelschap

Docent : Catherine Goedgezelschap

Doelstelling van de cursus :

‘Physio analyses Yoga’ komt er op vraag van de deelnemers aan de opleiding ‘Yoga meets Physio’. We gaan dieper in op de yogapraktijk vanuit een kinesitherapeutisch oogpunt. We gaan klinisch en kritisch redeneren over welke basisyogaoefeningen in een individueel aangepast oefenschema geïntegreerd kunnen worden.

Welke verbale instructies brengen de patiënt veilig in én uit de houding? Welke hands-on correcties helpen de patiënt om meer uit de houding te halen? Wat zijn de varianten op de basishouding?

We doen dit aan de hand van case studies bij veel voorkomende musculoskeletale pathologieën. Denk maar aan discushernia, frozen lumbar, thoracale kyfose, nek- en schouderspanningen, hoofdpijn, rotator cuff klachten, heupklachten, knieartrose, achillespeestendinopathie, zwangerschap, CVS en fibromyalgie, …

Er is tenslotte voldoende ruimte voor het delen van jullie ervaringen na het volgen van de opleiding ‘Yoga meets physio’. Waar botste je nog op en met welke vragen zit je nog? Tot binnenkort op de yoga mat?!

Leerdoelen :

– Inoefenen van de verbale instructies om je patiënt veilig in én uit de houding te brengen.
– Aanleren van hands-on correcties zodat je patiënt meer uit te houding kan halen.
– Aanleren van varianten op de basishouding en progressie leren inbouwen.
– Integratie van yoga in de revalidatie van diverse pathologieën.

Datum : donderdag 17 januari ’19  van 9u-17u

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten  en osteopaten met een beperkte kennis van yoga én die eerder de basisopleiding ‘Yoga meets Physio’ hebben gevolgd.

Prijs : 230€ excl. btw , 40% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Accreditatie : ProQ-Kine: 16pt

Catherine Goedgezelschap combineert haar job als manueel therapeut met het geven catherinevan medische yogatherapie. Ze is eigenaar van een multidisciplinaire praktijk te Mechelen (Gezondheidscentrum Mechelen) waar ze werkzaam is als manueel therapeut en yogadocent. Daarnaast geeft ze ook workshops en cursussen, zowel voor recreatieve beoefenaars als voor collega therapeuten. Ze gelooft in de combinatie van kinesitherapie en een gezonde levensstijl voor het behoud en vergroten van de kwaliteit van bewegen. Zo kwam yoga op haar pad. Wat ooit begon als een hobby groeide uit tot een passie die niet meer valt weg te denken uit haar leven. Na een intensieve opleiding tot yogadocent ontving ze een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat. Ze blijft zich bijscholen in de medische yogatherapie, waarin de oude yogawijsheid gecombineerd wordt met de moderne wetenschappelijke inzichten.

banner yoga 3

Details

  • 17 Januari, 2019
  • 9:00u - 17:00u
  • €230 excl. btw

Locatie