Loading Events

« All Events

ONLINE – Back to move: van newmom naar fitmom – Rosanne Van Herck

30 oktober - 09:00 - 17:00

  • This event has passed.

Online opleiding: Back to move: van newmom naar fitmom

Owv de recente covid-19-maatregelen zal deze opleiding online doorgaan

Datum :  vrijdag 30 oktober ’20  van 9u-17u

Docent : Rosanne Van Herck

Doelstelling van de cursus :

Opnieuw sporten na een zwangerschap kan soms een hele uitdaging zijn.
Het lichaam is veranderd, er kunnen fysieke ongemakken zijn, en als pas bevallen mama is men vaak onzeker over wat je nu wel of niet al mag doen. Daarbij komt er dat het als nieuwe mama niet altijd gemakkelijk is om in die eerste weken en maanden lang weg te zijn van je baby. Als kinesitherapeut en beweegcoach kunnen we hierbij helpen.

Het doel van deze opleiding is om inzicht te krijgen in de trainingsopbouw na de bevalling, en hoe je dit kan combineren met de baby erbij. Je leert wat de onzekerheden en fysieke klachten van nieuwe mama’s zijn en welke oefeningen je kan doen om haar opnieuw haar vertrouwen in haar lichaam te laten vinden. Je leert pilates-oefeningen te implementeren binnen een mamababy-workout.

Leerdoelen :

Tijdens deze opleiding leer je:
-Welke factoren van invloed zijn voor het herstel na de zwangerschap en hoe die tijdslijn er dan uit ziet.
-Welke fysieke klachten er kunnen voorkomen na de zwangerschap en hoe je hier je trainingen op kan aanpassen? (bekkenbodem, diastase, SI klachten, …)
-Hoe je een nieuwe mama opnieuw vertrouwen kan laten krijgen in haar lichaam
-Welke oefeningen veilig zijn om gedurende de eerste 8 weken postnataal uit te voeren.
-Hoe de baby kan betrokken worden bij de oefeningen en welke voordelen dit heeft bij moeder en kind.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, beweegcoaches,…

Prijs : 210€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Accreditatie : ProQ-Kine 14pt

Rosanne Van Herck is afgestudeerd als kinesitherapeut en manueel therapeut. Ze is oprichter van Flowcare, een groepspraktijk voor kinesitherapie en training, waar ze inzet op gezond bewegen. Al sinds haar jeugdjaren is ze gebeten door de sportmicrobe, en zo kwam ook Pilates op haar pad.
Wat begon als een training voor meer lenigheid en bewegingscontrole, groeide uit tot een passie. Zo volgde ze onder meer bij corpus pilates opleidingen tot gecertificeerd pilatesinstructor.
Met de komst van haar eerste dochter en haar motto <gezond bewegen>, is ze op zoek gegaan naar meer onderbouwing en verdieping binnen het domein van de postnatale trainingen. Zo volgde ze onder meer in Nederland een opleiding voor postnataal fitnesstrainer en heeft ze zich verdiept met mamababypilates. Binnen haarpraktijk combineert ze haar werk als manueel therapeut met het geven van kleine groepslessen pilates, zwangerschapspilates en mamababyfit. Ze is onlangs opnieuw mama geworden van een dochter, en deelt met plezier haar tips, tricks en trainingen voor een optimaal fysiek herstel.

Details

  • 30 oktober, 2020
  • 9:00u - 17:00u
  • €210 excl. btw

Locatie