Loading Events

« All Events

Infoavond “Echografie in de musculoskeletale zorg : facts & benefits”

13 juni 2019 - 19:00 - 22:00

VOLZET
Cursus afgelopen
  • This event has passed.

Infoavond “Echografie in de musculoskeletale zorg : facts & benefits”

Spreker: Marc Schmitz (Sonoskills Nederland)

Inhoud :

Tijdens deze infoavond worden de mogelijkheden van echografie binnen de musculoskeletale zorg voorgesteld. Echografie binnen de kinesitherapie en sport- en huisartsenpraktijk is een nieuwe en veelbelovende discipline en wint snel aan belang.

De redenen hiervoor zijn duidelijk:
– Je verbetert je klinisch redeneren en diagnostiek. Je kwaliteit als professional stijgt, maar ook de kwaliteit van de praktijk gaat erop vooruit. Dit resulteert in een beter zorgaanbod en draagt bij tot de gezondheid van patiënten.
– Je voegt een extra tool toe aan je ‘gereedschapskist’. Als kinesitherapeut/(sport)arts ben je per definitie al een musculoskeletaal expert, met de toevoeging van echografie word je een complete professional.
– Met echografie bereid je je voor op de toekomst. Je kan je differentiëren dankzij deze extra expertise en hebt een stapje voor ten opzichte van je collega’s.
– Echografietoestellen worden steeds mobieler en betaalbaarder. Bovendien bestaan er interessante pay-per-use formules, waardoor er geen aankoop dient te gebeuren van een toestel. Ook hier wordt dieper op ingegaan tijdens deze infoavond.

In samenwerking met SonoSkills bieden Echografie Vlaanderen en SmartEducation een opleidingstraject ‘Musculoskeletale Echografie‘ aan. Sonoskills staat garant voor hoogkwalitatieve echografie opleidingen. De opleidingen zijn up-to-date, evidence-based en voorzien van een sterk uitgebouwd eLearning-systeem. Via eLearning leert u alle theorie op eigen tempo van thuis uit, waardoor er meer tijd vrijkomt tijdens de opleiding zelf voor hands-on praktijk.

Programma :

19.00-19.30 : Aanmelding & ontvangst
19.30-21.00 : ‘Echografie in de musculoskeletale zorg : facts & benefits’ – Marc Schmitz, SonoSkills
21.00-21.10 : ‘MSK ultrasound @ Echografie Vlaanderen’
21.10-22.00 : Receptie en Q&A

Datum : donderdag 13 juni – 19.00 – 22.00uur

Doelgroep : Kinesitherapeuten, sportartsen, huisartsen, chiropractoren en osteopaten met of zonder ervaring in echografie.

Prijs : GRATIS (inschrijven verplicht)

Inbegrepen : deelname aan infoavond & receptie na afloop

Accreditatie : Pro Q kine 6 ptn

 

Marc Schmitz, MSc.  is de oprichter van SonoSkills, een internationale organisatie gespecialiseerd op musculoskeletale echografie opleidingen voor zorgprofessionals. Marc houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe cursussen, verzorgen van trainingen en spreken op (inter)nationale congressen. Daarnaast is hij Hoofd Opleiding van het masterprogramma “Musculoskeletale echografie voor fysiotherapeuten” bij SOMT University, in samenwerking met de Universiteit Leiden, Vrije Universiteit Brussel en Maastricht University. Dit is het de eerste opleiding waar men een mastertitel kan behalen binnen het domein echografie.

 

Details

  • 13 juni, 2019
  • 19:00u - 22:00u
  • Free excl. btw

Locatie

Who's Attending

4 people are attending Infoavond “Echografie in de musculoskeletale zorg : facts & benefits”

  • Stefaan De Neve
  • Carina Willems
  • Ann Meys
  • Jan Van der Jeugt