Loading Events

« All Events

Executieve functies bij kinderen – Ellen Damiaans

17 november - 09:00 - 17:00

Executieve functies bij kinderen : ‘Blijf bij de les’

Docente: Ellen Damiaans

Inhoud:

Tijdens het theoretisch gedeelte van deze cursus maken deelnemers kennis met de executieve functies bij kinderen zoals bijvoorbeeld het werkgeheugen. Wat zijn executieve functies, hoe ontwikkelen ze en hoe vormen ze het gedrag van een kind? De meest recente wetenschappelijke onderzoeken en inzichten worden hierin toegelicht. Ook wordt er dieper ingegaan op de verschillende diagnostische instrumenten die er bestaan om de executieve functies van een kind in kaart te brengen. Ook wordt de link tussen executieve functieproblemen en leerproblemen bij kinderen besproken.

Het praktische deel is voornamelijk gericht op 2 belangrijke executieve functies, namelijk het werkgeheugen en plannen en organiseren. Door middel van enkele casussen zal worden besproken wanneer het zinvol is om deze executieve functies in kaart te brengen en hoe je deze best kan screenen. Er worden oefeningen uitgewerkt die dan nadien ook kunnen worden geïntegreerd in therapie. Tijdens deze casussen zal ook de link naar de schoolse vaardigheden aan bod komen.

Leerdoelen:

Tijdens deze opleiding leren deelnemers:
– Welke executieve functies bestaan en hoe ze ontwikkelen
– De link tussen leerproblemen en executieve functieproblemen
– Wanneer je executieve functies in kaart moet brengen
– Hoe je bepaalde executieve functies kunt screenen
– Oefeningen gericht op werkgeheugen
– Oefeningen gericht op plannen en organiseren

Datum :  dinsdag 17 november 2020

Doelgroep van de cursus : pediatrisch kinesitherapeuten

Prijs :  270€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Accreditatie :  Pro-Q Kine: 14pt

 

Ellen Damiaans studeerde in 2007 af als licentiaat kinesitherapie met specialisatie pediatrie aan de KU Leuven. De keuze om met kinderen te werken was snel gemaakt. In augustus 2012 heeft Ellen haar droom gerealiseerd: het oprichten van een eigen kinderpraktijk aan huis. Wat begon als een éénmanspraktijk, is nu uitgegroeid tot een bloeiende multidisciplinaire praktijk, praktijk De Puzzel, in As (Limburg).
Ellen werkte ook 8 jaar in Nederland, in combinatie met haar eigen praktijk. De patiëntenpopulatie in Nederland was zeer divers, maar ook was er een andere visie en aanpak in de onderzoekstechnieken en behandelingen dan in België. Dit heeft ervoor gezorgd dat Ellen een brede kijk heeft op diverse pathologieën.
Naast het werken met kinderen, is een andere passie van Ellen het delen van kennis. Ze is docente bij Bodymap en Kinderbrein.

Details

 • 17 november, 2020
 • 9:00u - 17:00u
 • €270 excl. btw

Locatie

Tickets

29 available
executieve functies - 17nov20270,0025€ (excl btw) cateringkosten inbegrepen in vermeld bedrag.
 • ONLINE - The Elbow Complex Demystified - Val Jones

  3 september - 09:00 - 4 september - 12:30

  @home office

  This 1-day workshop covers the evidence-based assessment and management of individuals with elbow disorders and dysfunction. The Elbow course is designed to enhance the participant’s knowledge and s

 • Crossfit: A Physio Perspective - Feike Welter

  10 september - 09:00 - 17:00

  Leuven – Crossfit Super7

  Crossfit is een sportprogramma dat enorm in opmars is. Het concept is overgewaaid uit de USA en wordt steeds populairder in Europa bij een heel gevarieerde groep mensen die er een actieve levensstijl

 • Temporomandibular Disorders - Tzvika Greenbaum

  11 september - 12 september

  Eindhoven – Van der Valk

  Temporomandibular Disorders (TMD) refer to several highly common clinical disorders that involve the masticatory muscles, the temporomandibular joint (TMJ) and the adjacent structures. TMD is one of t