Loading Events

« All Events

Elleboogpathologie, van differentiaal diagnose tot effectief behandelplan – Jelle Heisen

1 Maart 2019 - 9:00u - 17:00u

Elleboogpathologie, van differentiaal diagnose tot effectief behandelplan

Docent : Jelle Heisen

Inhoud van de cursus :

De elleboog is een klein gewricht, maar bij een blessure vaak een groot probleem! Je gebruikt je elleboog namelijk de hele dag bij iedere beweging. Een tenniselleboog kunnen de meeste kine’s wel diagnosticeren. Alhoewel, zit je wel altijd goed? Weet je dan hoe je dit kunt differentiëren van een synovial fringe of chondropathie van het art. humero-radialis? Wellicht worden er veel klachten onterecht gediagnostiseerd als een tenniselleboog…
Naast deze klachten aan de laterale zijde van de elleboog kennen we nog veel meer pathologiën aan de elleboog. We zullen ingaan op de klachten die (het meest) voorkomen rond de elleboog en bespreken hoe deze klachten te onderzoeken zijn.
De beste behandeling begint met de beste start. Dit is de reden dat het herkennen van elleboogklachten en het differentiëren van diverse pathologieën essentieel is voor een goed behandelresultaat. In deze cursus zullen we de anatomie van de elleboog doornemen. Daarnaast zullen we de pathofysiologie bespreken bij de meest voorkomende pathologieën. Dit doen we door een ronde om de elleboog te maken. We zullen bespreken hoe deze klachten te herkennen zijn op basis van de anamnese en het fysiotherapeutisch onderzoek. Het kinesitherapeutisch onderzoek gaan we in de praktijk toepassen. Vanuit de kinesitherapeutisch diagnose zullen we vaststellen welke interventies het meest evident zijn. We gaan vanuit verschillende behandelprincipes na en zullen deze toepassen tijdens het praktijkgedeelte.

Leerdoelen :

Aan het einde van de cursus bent u bekend met de diverse (meest voorkomende) klachten die voorkomen bij de elleboog en hoe u deze klachten kunt herkennen en differentiëren. Vanuit dit klinisch onderzoek kunt u een behandelplan maken en toepassen.

Datum : vrijdag 1 maart’19  van 9u-17u

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten

Prijs : 230€  (excl btw), 40% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Accreditatie : ProQ-Kine 16pt

Jelle Heisen MSc is fysiotherapeut sinds 2006. Hij heeft zelf op nationaal niveau atletiek (400 meter) bedreven en benadert het vak van fysiotherapeut met dezelfde topsportmentaliteit. Hij heeft veel ervaring in de begeleiding van zowel topsporters als orthopedische patiënten.
Jelle heeft een bijzondere interesse voor het ellebooggewricht en heeft zich hierin verder gespecialiseerd. Hij werkt op dit moment in zijn praktijk Movamento en bij Movement Academy. Naast deze activiteiten heeft Jelle samen met orthopedisch chirurg Dr Eygendaal ‘Stichting Elleboogkliniek.nl’ opgericht. Dit is een samenwerkingsverband tussen fysiotherapie en orthopedie. De uitdaging ligt in het feit dat dit een klein gewricht is die veelal tot grote beperkingen leidt. Daarnaast is het in de medische wereld een onbegrepen gewricht. Het doel van de stichting is om de kwaliteit van de orthopedische en fysiotherapeutische behandeling van deze klachten te verbeteren. 

Details

  • 1 Maart, 2019
  • 9:00u - 17:00u
  • €230 excl. btw

Locatie