Loading Events

« All Events

Blood Flow Restriction Training – Bert Heremans

24 november - 09:00 - 17:00

Blood Flow Restriction Training

Docent : Bert Heremans (kinesitherapeut Yellow Tigers – SMAC-UZ Leuven)

Inhoud :

Blood Flow Restriction Training, je ziet het tegenwoordig overal opduiken! Wil je er graag zelf mee aan de slag gaan in je praktijk maar weet je niet goed waar te beginnen, dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Startend vanuit een wetenschappelijke achtergrond trachten we samen duidelijke indicaties af te bakenen waarin het gebruik van BFR een surplus zou kunnen betekenen in de kinesitherapeutische behandelingen van je patiënten. Verder bespreken we mogelijke protocollen en hoe deze aan te passen aan je patiëntenpopulatie en de specifieke hulpvragen van je patiënten.

Door er zelf mee aan de slag te gaan tijdens de praktische sessies kan je ervaren hoe effectief bepaalde oefenvormen zijn en hoe makkelijk BFRT implementeerbaar is in het oefenprogramma bij veel van je patiënten.

Op het einde van de dag zou je dan ook in staat moeten zijn om zelf logisch om te gaan met de basisprincipes van BFRT, je eigen protocollen te kunnen opstellen en indicaties te kunnen identificeren, zodat je op een veilige manier BFRT kan toevoegen aan je arsenaal van therapeutische handelingen.

Leerdoelen :

-Basisprincipes rond BFRT aanleren met accent op veilige toepassing
-Herkennen van mogelijke indicaties
-Opstellen van een BFRT-protocol, aangepast aan de noden van je patiënt
-Inpassen van BFRT in het totale behandelplan

Datum : dinsdag 24 november 2020 – 9u-17u

Doelgroep van de cursus : kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, (sport)artsen, fysical coaches,….

Prijs : 270€ (excl btw) , 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Accreditatie : Pro-Q Kine  14 ptn

 

Bert Heremans : Na zijn studies Bewegingswetenschappen en Lichamelijke Opvoeding gevolgd door Motorische Revalidatie & Kinesitherapie ging Bert Heremans meteen aan de slag bij het Sportmedisch Adviescentrum (SMAC)  in Leuven. Hij begeleidt sporters van werkelijk alle niveaus: start-to-runners, sportende studenten, atleten van de topsportscholen voetbal en volleybal, voetbaltalenten in de elite jeugdacademie van OHL, maar ook topsporters bij Asterix Avo volley en het nationale dames volleybalteam. Reeds jaren geleden ontdekte hij op het veld de voordelen van BFR training en past hij deze in verschillende settings, populaties en pathologieën toe.


 

Details

  • 24 november, 2020
  • 9:00u - 17:00u
  • €270 excl. btw

Locatie

Tickets

9 available
BFR - 24nov20270,0025€ (excl btw) cateringkosten inbegrepen in vermeld bedrag.