Loading Events

« All Events

Avondseminarie “Interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg” – Giannoula Tsakitzidis

18 februari - 19:00 - 22:00

VOLZET
Cursus afgelopen
  • This event has passed.

Avondseminarie “Interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg”

Sprekers:  Giannoula Tsakitzidis (Universiteit Antwerpen)

Inhoud :

In een veranderend zorglandschap (oa. hervorming eerstelijnszones) wint samenwerken aan aandacht en blijkt het belangrijker dan ooit te worden. Interprofessioneel samenwerken is op zich niets nieuws onder de zon, elke zorgverlener werkt samen. Toch blijft het vaak bij multidisciplinair en multiprofessioneel werken, zonder veel interactie.

Hoe pak jij dit aan? Waar heb je dit geleerd? Of doe je het op basis van gevoel of trial-and-error? Waarop let je, hoe zorg je ervoor dat elke samenwerking een goede samenwerking wordt?
Tijdens dit avondseminarie gaan we er samen dieper op in en worden de definities, de wetenschappelijke evidentie en het leren interprofessioneel samenwerken helder toegelicht.

 

Programma :

19.00-19.30 :  Aanmelding & ontvangst
19.30-21.30 : “Interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg” – Giannoula Tsakitzidis
21.30-22.00 :  Q&A en receptie

 

Datum : dinsdag 18 februari 2020 – 19.00 – 22.00 uur

Doelgroep : Kinesitherapeuten, masterstudenten kinesitherapie, artsen, sportartsen, osteopaten,…

Prijs : 35€ (excl btw)

Inbegrepen : deelname aan seminarie & receptie na afloop

Accreditatie : PQK 4 ptn

 

Giannoula Tsakitzidis is coördinator, ontwikkelaar en ondervoorzitter van het onderwijsproject IPSIG (interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg). Na haar studie Motorische revalidatie en kinesitherapie aan de KULeuven (1998) werkte ze in Antwerpen als zelfstandige kinesitherapeut. Sinds 2008 is ze verbonden aan  de Universiteit Antwerpen. Na de publicatie van de KCE richtlijn voor aspecifieke nekklachten (2009) startte ze aan haar doctoraat betreffende interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg. Ze behaalde de graad van doctor in de medische wetenschappen met ‘Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg’ als titel en thema. Naast haar hoofdtaak coördinatie en ontwikkeling van de IPSIG-modules, coördineert ze sinds vorig academiejaar ook mee de huisartsenstages voor de basisopleiding geneeskunde. Ze doceert in modules van de basisopleiding geneeskunde met betrekking tot haar expertise in interprofessioneel samenwerken, ICF (International Classification of Functioning, disability and health) en kwalitatief onderzoek.
Giannoula Tsakitzidis is auteur van het boek ‘Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg‘. Ze wordt regelmatig uitgenodigd als spreker op Vlaamse en internationale conferenties, bijscholingen en dit steeds betreffende interprofessioneel leren samenwerken.  

Details

  • 18 februari, 2020
  • 19:00u - 22:00u
  • €35 excl. btw

Locatie

Who's Attending

One person is attending Avondseminarie “Interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg” – Giannoula Tsakitzidis

  • Linda Harlaar