Loading Events

« All Events

‘The Athlete’s Spine’ – Davy Lambrechts

15 Februari 2019 - 9:00u - 17:00u

‘The Athlete’s Spine’ – Davy Lambrechts

Docent : Davy Lambrechts (UZ Leuven)

Doelstelling van de cursus :

Atleten met lage rugproblemen behandelen is vaak een uitdagende klinische onderneming. Eerst en vooral zijn er een aantal specifieke medische aandoeningen die voornamelijk bij een sportende populatie voorkomen en waarvoor men steeds alert moet zijn.
Anderzijds komt ook a-specifieke lage rugpijn frequent voor bij atleten. Tijdens het sporten worden vaak aanzienlijke krachten gegenereerd die hun inwerking hebben op de wervelkolom. Bijgevolg moet een atleet over voldoende neuromusculaire controle en kracht beschikken om dat adequaat te kunnen opvangen en het risico op blessures te beperken.
Tijdens deze opleiding wordt er bijzondere aandacht besteed aan het klinisch redeneren rond rugklachten bij sporters. Daarnaast wordt er ingegaan op specifieke manuele onderzoeks- en behandelingstechnieken die frequent bij atleten kunnen worden toegepast. In een derde luik leert u, hoe u stabilisatieoefeningen specifiek en individueel kunt aanpassen aan de sport en de zwakke schakels van de atleet.

Datum : vrijdag 15 februari 19 van 9u-17u

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en (sport)artsen.

Prijs : 240€, 40% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Accreditatie : ProQ-Kine 16pt

Davy Lambrechts is Msc. Lichamelijke Opvoeding en Msc. Kinesitherapie, met een specialisatie in de sportkinesitherapie en manuele therapie. Davy is werkzaam op de afdeling Ambulante Revalidatie UZ Leuven, een afdeling voornamelijk gericht op complexe wervelkolomgerelateerde problemen. Hiernaast was hij lange tijd werkzaam op het SMAC (Sportmedisch adviescentrum KU Leuven) waar hij instond voor de preventieve en curatieve behandeling van atleten, voornamelijk binnen de atletiek. Sinds 2010 begeleidt hij atleten op nationale en internationale kampioenschappen. Tot slot is hij werkzaam als docent binnen het postgraduaat manuele therapie aan de KU Leuven.

Details

  • 15 Februari, 2019
  • 9:00u - 17:00u
  • €240 excl. btw

Locatie