Loading Events

← Back to Events

Leuven – Swanenberg

+ Google Map
Alfons Stesselstraat 19
Leuven, Vlaams-Brabant 3012

Upcoming Events

September 2019

‘Social media guidelines’ voor jouw zorgpraktijk! – Erendiz Ates

Ook voor medische professionals wordt het steeds belangrijker aanwezig en actief te zijn op de juiste social media kanalen. Steeds meer praktijken zitten op social media, maar hoe kan jij ervoor dat zorgen je ‘professioneel’ aanwezig bent op deze kanalen?

27 September 2019 - 9:00u - 17:00u
Oktober 2019

Basisopleiding ‘Musculoskeletal Ultrasound’ – module 1

Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig blijkt. Echografie binnen de kinesitherapie en sportartsenpraktijk is een nieuwe en veelbelovende discipline. Vooral in het buitenland wint deze vorm van onderzoek en opvolging snel aan belang

3 Oktober 2019 - 4 Oktober 2019
November 2019

Een sterke website voor uw praktijk! – Lieven Van de Velde

Een goede en vindbare website wordt steeds belangrijker, ook voor medische professionals. Steeds meer praktijken hebben een website, maar hoe kan jij ervoor dat zorgen dat jouw website als eerste in de ranking van Google staat?

8 November 2019 - 9:00u - 17:00u

‘Social media guidelines’ voor jouw zorgpraktijk! – Erendiz Ates

Ook voor medische professionals wordt het steeds belangrijker aanwezig en actief te zijn op de juiste social media kanalen. Steeds meer praktijken zitten op social media, maar hoe kan jij ervoor dat zorgen je ‘professioneel’ aanwezig bent op deze kanalen?

29 November 2019 - 9:00u - 17:00u
Januari 2020

‘Motivational Interviewing’ – Vincent Kortleve

Merkt u dat uw patiënten wel naar uw adviezen luisteren, maar niet doen wat u hen adviseert? Weet u wél wat uw patiënten anders zouden moeten doen, maar niet hoe u ze zover kan krijgen om dat ook te doen? Bent u geïnteresseerd in methoden om de patiënt in beweging te krijgen? Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat hulpverleners aandacht besteden aan de intrinsieke motivatie voor verandering.

16 Januari 2020 - 17 Januari 2020
Mei 2020

Interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg – Giannoula Tsakitzidis

Problemen in de zorg worden nog vaak veroorzaakt door onvoldoende of gebrekkige interdisciplinaire of interprofessionele samenwerking. De literatuur suggereert nochtans dat door samenwerken de kwaliteit van zorg kan verbeteren. Daarom wordt steeds meer interprofessioneel onderwijs georganiseerd vanuit die overtuiging.
Daartussen zit de praktijk, of beter: de ‘realiteit’. De patiënt wordt doorverwezen door de arts en wat dan? Is het nu wel of niet zinvol om samen te werken met andere disciplines? Wat is samenwerken eigenlijk en hoe beginnen we eraan? Wat zijn de aandachtspunten? Welke competenties moet een zorgverlener ontwikkelen om te functioneren als een ‘goede’ (interprofessionele) ‘samenwerker’ in de gezondheidszorg?

14 Mei 2020 - 15 Mei 2020