Loading Events

← Back to Events

Leuven – Swanenberg

+ Google Map
Alfons Stesselstraat 19
Leuven, 3012 België

Upcoming Events

januari 2020

‘Motivational Interviewing’ – Vincent Kortleve

motivational interviewing

Merkt u dat uw patiënten wel naar uw adviezen luisteren, maar niet doen wat u hen adviseert? Weet u wél wat uw patiënten anders zouden moeten doen, maar niet hoe u ze zover kan krijgen om dat ook te doen? Bent u geïnteresseerd in methoden om de patiënt in beweging te krijgen? Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat hulpverleners aandacht besteden aan de intrinsieke motivatie voor verandering.

16 januari 2020 - 17 januari 2020
Leuven – Swanenberg, Alfons Stesselstraat 19
Leuven, 3012 België

april 2020

‘Social media guidelines’ voor jouw zorgpraktijk! – Erendiz Ates

social media

Ook voor medische professionals wordt het steeds belangrijker aanwezig en actief te zijn op de juiste social media kanalen. Steeds meer praktijken zitten op social media, maar hoe kan jij ervoor dat zorgen je ‘professioneel’ aanwezig bent op deze kanalen?

3 april 2020 - 09:00 - 17:00
Leuven – Swanenberg, Alfons Stesselstraat 19
Leuven, 3012 België

‘Musculoskeletal Ultrasound’ – module 2 (upper body)

ultrasound

Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Deze module is een vervolgmodule op de basisopleiding die eerder werd aangeboden.

23 april 2020 - 24 april 2020
Leuven – Swanenberg, Alfons Stesselstraat 19
Leuven, 3012 België

mei 2020

Interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg – Giannoula Tsakitzidis

Problemen in de zorg worden nog vaak veroorzaakt door onvoldoende of gebrekkige interdisciplinaire of interprofessionele samenwerking. De literatuur suggereert nochtans dat door samenwerken de kwaliteit van zorg kan verbeteren. Daarom wordt steeds meer interprofessioneel onderwijs georganiseerd vanuit die overtuiging.
Daartussen zit de praktijk, of beter: de ‘realiteit’. De patiënt wordt doorverwezen door de arts en wat dan? Is het nu wel of niet zinvol om samen te werken met andere disciplines? Wat is samenwerken eigenlijk en hoe beginnen we eraan? Wat zijn de aandachtspunten? Welke competenties moet een zorgverlener ontwikkelen om te functioneren als een ‘goede’ (interprofessionele) ‘samenwerker’ in de gezondheidszorg?

14 mei 2020 - 15 mei 2020
Leuven – Swanenberg, Alfons Stesselstraat 19
Leuven, 3012 België

juni 2020

Basisopleiding ‘Musculoskeletal Ultrasound’ – module 1

ultrasound

Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig blijkt. Echografie binnen de kinesitherapie en sportartsenpraktijk is een nieuwe en veelbelovende discipline. Vooral in het buitenland wint deze vorm van onderzoek en opvolging snel aan belang.

11 juni 2020 - 12 juni 2020
Leuven – Swanenberg, Alfons Stesselstraat 19
Leuven, 3012 België

september 2020

‘Musculoskeletal Ultrasound’ – module 3 (lower body)

ultrasound

Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Deze module is een vervolgmodule op de module 1 en 2 die eerder werden aangeboden.

24 september 2020 - 25 september 2020
Leuven – Swanenberg, Alfons Stesselstraat 19
Leuven, 3012 België