Loading Events

← Back to Events

Gent – De Punt

+ Google Map
Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

Upcoming Events

februari 2020

Blijven bewegen met Parkinson – Liesbeth Münks

Parkinson

Wereldwijd is de ziekte van Parkinson de snelst groeiende neurologische aandoening. Deze cursus richt zich op kinesitherapeuten die hun kennis in deze aandoening verder willen verdiepen. We bespreken de meeste recente inzichten en updates uit de literatuur en vertalen die naar praktische aanpak volgens de ‘best practice’ richtlijnen.

21 februari - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

april 2020

Hip & Pelvic Pain – Alison Grimaldi

Hip & Pelvic Pain : Contemporary Diagnostic & Management Strategies Docent : Dr Alison Grimaldi (Australia) Do you prescribe the same exercise program for every hip & groin pain patient, for weeks or months without progressions or an understanding of what you are attempting to achieve and why? Of course not. Right? It is important to have a clear understanding of when, why and how to assess and address muscle dysfunction around the hip and pelvis in order to optimise patient…

27 april - 28 april
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

mei 2020

Integrated manual therapy for the lumbar spine – Vaidas Stalioraitis

This course will cover evidence-based functional evaluation of pain disorders of the lumbar spine and thereby classification for appropriate management. Of special interest will be evidence based clinical practice, emphasizing clinical examination, evaluation, differential diagnosis, interpretation, classification and treatment.

7 mei - 8 mei
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

Back to move: van newmom naar fitmom – Rosanne Van Herck

fitmom

Het doel van deze opleiding is om inzicht te krijgen in de trainingsopbouw na de bevalling, en hoe je dit kan combineren met de baby erbij. Je leert wat de onzekerheden en fysieke klachten van nieuwe mama’s zijn en welke oefeningen je kan doen om haar opnieuw haar vertrouwen in haar lichaam te laten vinden.

15 mei - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

Developmental Coordination Disorder (DCD): (h)erkenning en aanpak – Maya Van den Eede

DCD

Voor kinesitherapeuten is het belangrijk om DCD te herkennen (klinisch beeld en red flags in de anamnese), bewust te zijn van de do’s en don’ts wat betreft de behandeling/management met het oog op persoonlijk, haalbaar en gefundeerd advies.

16 mei - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

‘Motivational Interviewing’ – Vincent Kortleve

motivational interviewing

Merkt u dat uw patiënten wel naar uw adviezen luisteren, maar niet doen wat u hen adviseert? Weet u wél wat uw patiënten anders zouden moeten doen, maar niet hoe u ze zover kan krijgen om dat ook te doen? Bent u geïnteresseerd in methoden om de patiënt in beweging te krijgen? Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat hulpverleners aandacht besteden aan de intrinsieke motivatie voor verandering. Dat is waar motivational interviewing om draait!

28 mei - 29 mei
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

Handrevalidatie : UPtoDATE peesletsels – Stijn Vangheluwe & Maarten Stragier

Deze 1-daagse opleiding ‘Handrevalidatie : UPtoDATE – peesletsels’ is een basisopleiding waarbij geen voorafgaande kennis vereist is. De relevantste en belangrijkste up-to-date handtherapeutische kennis en praktische skills worden aangeleerd. Na deze opleidingsdag ben je in staat om peesletsels van de hand, op basis van de best evidence based kennis, te behandelen.

29 mei - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

juni 2020

Blood Flow Restriction Training – Bert Heremans

Blood Flow Restriction Training, je ziet het tegenwoordig overal opduiken! Wil je er graag zelf mee aan de slag gaan in je praktijk maar weet je niet goed waar te beginnen, dan is deze cursus zeker iets voor jou!

5 juni - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

Revalidatie van het stappen bij neurologische patiënten – Maarten Bossuyt

Zelfstandig kunnen stappen is meestal één van de belangrijkste doelstellingen die patiënten zich stellen bij een neurologisch letsel. Als therapeut is het een uitdaging om het stappen op te bouwen bij een patiënt. We bekijken in deze opleiding op een praktische manier hoe we een patiënt “vooruit” kunnen helpen om dit doel te bereiken. Er wordt dieper ingegaan op de voorwaarden die leiden tot zelfstandig stappen, de opbouw van posturale controle gerelateerd aan het stappen en het faciliteren van het stappen in verschillende situaties en bij verschillende functioneringsniveau’s van patiënten.

6 juni - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

Injury prevention in recreational running – RunningSmart

Running

Running is dé sport bij uitstek geworden die men gaat beoefenen om te streven naar een betere gezondheid. Gezondheidsprofessionals worden steeds meer geconsulteerd in het kader van preventie van loopgerelateerde letsels. Deze opleidingsdag heeft als doel om concrete handvaten aan te reiken hoe je aan de slag kan gaan in de praktijk met specifieke groepen van niet-gekwetste lopers.

12 juni - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

BekkenbodemFIT postnataal – Zahra Van Veldhoven

Deze ééndaagse opleiding richt zich op kinesitherapeuten zonder bijzondere bekwaamheid in pelvische reëducatie, maar met een grote interesse in het begeleiden en behandelen van vrouwen in het postpartum. Het effect van een zwangerschap en een bevalling wordt besproken, alsook de mogelijke problemen die kunnen voorkomen postnataal.

19 juni - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

september 2020

Motorische ontwikkeling bij baby’s – Karen De Marie & Katrijn Boey

ontwikkeling baby

Vertrekkend vanuit de normale ontwikkeling leren we de motoriek van de baby te evalueren, waarbij we ons baseren op motorische mijlpalen en een kwalitatief onderzoek. Via ouderinstructie rond positionering en handling, leren we hoe we als kinesitherapeut de pas bevallen mama kunnen begeleiden om de motorische ontwikkeling van haar baby gericht te stimuleren en/of bij te sturen

17 september - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

Revalidatie van de arm bij neurologische patiënten – Maarten Bossuyt

De revalidatie van de arm is één van de grootste uitdagingen in het herstel na een neurologisch letsel. De complexiteit van het reiken en grijpen vereist van de therapeut een gedegen kennis van het normaal bewegen en de voorwaarden voor een normaal reik- en grijppatroon. De combinatie met frequente pijnproblematiek zorgt ervoor dat zowel de therapeut als de patiënt zich vaak machteloos voelen. In deze opleiding wordt de sturing van het reiken en grijpen bekeken en gerelateerd naar problemen bij neurologische patiënten. Via een praktische opbouw met aandacht voor klinisch redeneren worden technieken geoefend om de revalidatie van de arm te verbeteren.

19 september - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België

oktober 2020

Dizziness – Alan Sealy

This one day course is suitable for physiotherapists, physicians and other health professionals wishing to learn how to successfully assess and treat the dizzy patient. The course is practical in nature. A mix of theory lectures and practical sessions make up an inspiring day of education about this topic.

9 oktober - 09:00 - 17:00
Gent – De Punt, Kerkstraat 108
Gentbrugge, België