Loading Events

← Back to Events

Leuven – De Jacht

+ Google Map
Naamsesteenweg 581
Leuven, 3001 België

Upcoming Events

oktober 2020

‘Motivational Interviewing’ – Vincent Kortleve

motivational interviewing

Merkt u dat uw patiënten wel naar uw adviezen luisteren, maar niet doen wat u hen adviseert? Weet u wél wat uw patiënten anders zouden moeten doen, maar niet hoe u ze zover kan krijgen om dat ook te doen? Bent u geïnteresseerd in methoden om de patiënt in beweging te krijgen? Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat hulpverleners aandacht besteden aan de intrinsieke motivatie voor verandering. Dat is waar motivational interviewing om draait!

29 oktober - 30 oktober
Leuven – De Jacht, Naamsesteenweg 581
Leuven, 3001 België

november 2020

Handrevalidatie : UPtoDATE peesletsels – Stijn Vangheluwe & Maarten Stragier

Deze 1-daagse opleiding ‘Handrevalidatie : UPtoDATE – peesletsels’ is een basisopleiding waarbij geen voorafgaande kennis vereist is. De relevantste en belangrijkste up-to-date handtherapeutische kennis en praktische skills worden aangeleerd. Na deze opleidingsdag ben je in staat om peesletsels van de hand, op basis van de best evidence based kennis, te behandelen.

27 november - 09:00 - 17:00
Leuven – De Jacht, Naamsesteenweg 581
Leuven, 3001 België

december 2020

Whiplash: clinically relevant physiotherapy management – Johnson McEvoy

The course aims to introduce and review current concepts and knowledge base around WAD, including an overview of whiplash, assessment relevant to the WAD patient and physiotherapeutic management of WAD patients. The lecture-based aspect of this course is clinically relevant. Non-relevant information is kept to a minimum. It also covers practical elements regarding assessment and treatment relevant to WAD.

3 december - 09:00 - 17:00
Leuven – De Jacht, Naamsesteenweg 581
Leuven, 3001 België

Motorische ontwikkeling bij baby’s – Karen De Marie & Katrijn Boey

ontwikkeling baby

Vertrekkend vanuit de normale ontwikkeling leren we de motoriek van de baby te evalueren, waarbij we ons baseren op motorische mijlpalen en een kwalitatief onderzoek. Via ouderinstructie rond positionering en handling, leren we hoe we als kinesitherapeut de pas bevallen mama kunnen begeleiden om de motorische ontwikkeling van haar baby gericht te stimuleren en/of bij te sturen

10 december - 09:00 - 17:00
Leuven – De Jacht, Naamsesteenweg 581
Leuven, 3001 België

Pelvic floor workout for kids!? – Zahra Van Veldhoven

Tijdens deze opleiding wordt er een theoretisch kader geschetst over de verschillende bekkenbodemproblemen bij kinderen. Zo komt anatomie, fysiologie en de ontwikkeling aan bod. Er wordt gesproken over (functionele) constipatie. Ook de urinaire problemen, overdag en ’s nachts, worden uitgebreid onder de loep genomen.

11 december - 09:00 - 17:00
Leuven – De Jacht, Naamsesteenweg 581
Leuven, 3001 België

Lateralisatie: Observeren en (stimu)leren geleid door ontwikkelingslijnen – Wendy Peerlings

Lateralisatie is een begrip waar vaak over wordt gesproken, vooral als het kind geen duidelijke handvoorkeur heeft of hardnekkige omkeringen maakt in het lezen en schrijven. Toch is het een begrip dat in het werkveld op veel verwarring stoot. Wat is dat eigenlijk ‘lateralisatie’ en hoe komt het tot ontwikkeling?

17 december - 09:00 - 17:00
Leuven – De Jacht, Naamsesteenweg 581
Leuven, 3001 België