< Terug naar cursusaanbod

Masterclass Subacromiale Schouderpijn

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
27-04-2021
Locatie
Leuven - Novotel
Tijd
09:00 - 17:00 UUR

Inhoud

In deze cursus wordt ingezoomd op ‘rotator-cuff gerelateerde’ klachten en staat de typische patiënt met schouderpijn uit de alledaagse beroepspraktijk centraal. De afgelopen jaren is er veel relevant onderzoek verschenen dat zowel voor de prognostiek van deze klachten als de kinesitherapeutische diagnostische (on)mogelijkheden als de therapeutische interventies van belang is. Tijdens de cursus worden deze resultaten uit wetenschappelijk onderzoek besproken in het licht van de alledaagse praktijk. Ook het aanbieden van concrete handvatten voor de praktijk is een belangrijk onderdeel van de cursus.

Doel:

Update van de laatste wetenschappelijke evidentie met betrekking tot het klinisch onderzoek en revalidatie van rotatorcuff gerelateerde schouderklachten en subacromiaal pijnsyndroom (SAPS).

Leerdoelen

Kennis, inzicht en vaardigheden zullen aangereikt worden tijdens deze cursusdag, waarbij de volgende thema’s aan bod zullen komen:

  • Anatomie, epidemiologie, klinische bewegingsanalyse
  • Kritische blik op het schouder impingement syndroom
  • Pathofysiologie van een tendinopathie
  • Workshop klinisch onderzoek subacromiaal pijnsyndroom (SAPS)
  • Huidige evidentie van de revalidatiemodaliteiten bij SAPS
  • Workshop revalidatie bij SAPS

Docent

Filip Struyf

Filip Struyf is sportkinesitherapeut en hoofddocent Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoeksexpertise ligt op het gebied van het klinisch onderzoek en revalidatie van diverse schouderklachten. Hij is bestuurslid en mede-oprichter van het Schoudernetwerk Vlaanderen en redactielid van het Vlaams/Nederlandse tijdschrift Sport en Geneeskunde.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportkinesitherapeuten, artsen en osteopaten.

Accreditatie

ProQ-kine 14ptn - UBC-BVC 7pt

Prijs

210€ online - 270€ offline (ex btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

© Copyright 2021 - SmartEducation