< Terug naar cursusaanbod

Manuele therapie van de cervicale wervelzuil

Direct aanmelden

Planning

Inhoud

Deze 3-daagse cursus (voordien 2 dagen) is een intensieve “evidence based update” van de kennis en de klinische vaardigheden van de cervicale wervelkolom voor de beginnende of gevorderde manueel therapeut. Er wordt gekozen voor 3 intensieve dagen om eveneens patiëntendemonstraties te kunnen toevoegen. Dit geeft een extra dimensie aan de cursus en voorziet bovendien meer tijd om de technieken goed in te oefenen. Via onderzoek, klinische redenering en behandeling met (nieuwe) technieken worden de acute en chronische cervicale disfuncties van zowel neurogene, articulaire als myofasciale origine in een totaalpakket benaderd.

Deze cursus is zowel geschikt voor elke kinesitherapeut met basiskennis MSK en/of manueel therapeut die op zoek is naar nieuwe kennis of uitbreiding van zijn bestaande musculoskeletale kennis.

Leerdoelen

Het hoofddoel van deze cursus is de integratie van diverse articulaire, myofasciale en neurogene concepten uit de manuele therapie met als doel uw aanpak van musculoskeletale pijnklachten te optimaliseren. Er zal aandacht besteed worden aan verbeteren van onderzoeksvaardigheden, evaluatie, analyse, interpretatie, differentiaal diagnostiek, classificatie,van houdingsgerelateerde problemen, patiëntendemonstratie en behandeling. De behandeling omvat de compilatie van diverse technieken uit de manuele therapie die de lesgever verwerkt heeft tot zijn eigen behandelsysteem gebaseerd op 45 jaar klinische ervaring. Het is gericht op het behandelen van bewegingsdysfuncties, motorische controle en neurogene disfuncties vanuit een classificatie-model dat eerder een functioneel en cognitief herstel nastreeft dan een herstel van “een” pathologie

Docent

Doelgroep

Kinesitherapeuten, manueel therapeuten en osteopaten.

Accreditatie

ProQ- Kine 24 ptn

Prijs

650€ (excl btw) , 30% korting via KMO-portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!