Planning

Startdatum
17-06-2021
Locatie
Brussel - Van der Valk
Tijd
09:00 - 17:00 UUR
Bijeenkomsten
2 bijeenkomsten

Inhoud

Deze tweedaagse cursus heeft tot doel om de deelnemers de state of the art aan te reiken met betrekking tot het klinisch onderzoek en de rehab van enkele frequente knieaandoeningen zoals patellofemorale klachten, voorste kruisband letsels en hamstringsletsels.

De deelnemers zullen na de cursus in staat moeten zijn om een degelijk klinisch onderzoek van het kniegewricht uit te voeren, een aangepast revalidatieprogramma op te bouwen, de patiënt accuraat te kunnen monitoren tijdens de revalidatie en indien nodig het oefenprogramma bij te sturen, en tenslotte een evaluatie uit te voeren zodat een veilige return to activity of return to sport gegarandeerd is. Tevens zal een belangrijk deel van de cursus gewijd worden aan het klinische redeneren.

Docent

Erik Witvrouw

Erik Witvrouw promoveerde in 1998 tot doctor in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie aan de KU Leuven. Sinds 1999 is hij voltijds docent aan de UGent, vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Ook is hij sinds 2003 hoofd van de unit Sportrevalidatie-evaluatiecentrum van het Centrum voor sportgeneeskunde UZ Gent.

Zijn interesse domein is de sportgeneeskunde, waarin hij nog altijd als clinicus werkt in het Centrum voor Sportgeneeskunde.

Erik werkte enkele jaren als docent, kinesitherapeute en wetenschapper  bij Aspetar (Qatar), één van de beste orthopedische en sportmedische ziekenhuizen van de wereld. 

Hij publiceerde meer dan 190 artikels in internationale peer-reviewed tijdschriften en verwierf financiering voor meer dan 40 onderzoeksprojecten. Hij heeft meer dan 10 nationale en internationale prijzen gewonnen in het domein van de sportgeneeskunde en is een veelgevraagde keynote-spreker en gastspreker op internationale congressen. 

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten en (sport)artsen.

Accreditatie

Pro-Q-Kine 24 pt

Prijs

540€, 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2021 - SmartEducation