Laden Evenementen

« Alle Evenementen

David Walsh komt naar Vlaanderen! – SKA

29 maart, 2018 - 20:15u - 22:30u

David Walsh komt naar Vlaanderen!

INSCHRIJVINGEN ENKEL NOG MOGELIJK AAN DE INGANG

LEZING VAN DE MAN DIE LANCE ARMSTRONG ONTMASKERDE

Op donderdag 29 maart, aan de vooravond van Lance Armstrongs optreden voor de Tour of Flanders Business Academy, komt David Walsh naar Gent. Walsh is de beroemde Ierse sportjournalist die Armstrong aan de galg schreef. Hij geeft – en dat is de échte primeur in de aanloop naar ‘Vlaanderens mooiste’ – een lezing in de UGent en zit daarna in een straf panel met prof. dr. ir. Peter Van Eenoo (Ugent), Marc Van der Beken (directeur NADO Vlaanderen), Hans Vandeweghe (De Morgen) en dr. Tom Teulingkx (SKA/Medische Cel Belgian Cycling-Cycling Vlaanderen), voor een update inzake antidoping.

Kordaat antwoord
David Walsh wordt uitgenodigd door de vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA), het DoCoLab van de UGent en NADO Vlaanderen (Dopinglijn). Zij vinden de Armstrong-show van de dag erna een misplaatst “eerherstel” voor ’s werelds beruchtste sportfraudeur en een slecht signaal vanwege de Tour of Flanders-directie, die de levenslang geschorste Armstrong een al te riant forum biedt en hem nog altijd “een groot kampioen” noemt. Een kordaat antwoord dringt zich op. De lezing van David Walsh is een buitenkans om een van de invloedrijkste stemmen in het dopingdebat live aan het werk te zien en vragen te stellen.

Meer dan een tegenzet
De komst van David Walsh mag dan een opgestoken middelvinger richting Armstrong zijn, de organisatoren willen een stap verdergaan en ook een stand van zaken geven over de strijd tegen doping. De experts in het panel kijken naar verleden, heden en toekomst. Weegt Armstrong vandaag nog op de sport? Zijn we de race tegen nieuwe dopingmethoden aan het winnen? Hoe zit het met NSAID’s, en met de TUE’s en TTN’s? Het gesprek wordt gemodereerd door wetenschapsauteur en voormalig tv-journalist Marc Geenen.

Niet te missen – enkel voor snelste inschrijvers
De zitjes van de Gentse Aula zijn voor de snelste inschrijvers. De toegangsprijs bedraagt hier geen 295 € maar slechts 29,5 €. David Walsh krijgt simultaanvertaling, zodat vragenstellers uit het publiek hun eigen taal kunnen spreken. Na afloop wordt iedereen een drankje aangeboden.
Eventuele winst dient niet om 100 miljoen dollar boete te helpen betalen, maar gaat naar Parantee-Psylos, de unisportfederatie voor sporters met een beperking. De cheque zal worden uitgereikt door Edwig ‘Eddy Bosberg’ Van Hooydonck. De tweevoudige RVV-winnaar stopte als wielerprof omdat hij dopingvrij wou strijden en dat niet meer mogelijk achtte.

PRAKTISCH
• Plaats: Aula UGent, Voldersstraat 9, Gent
• Tijdstip: donderdag 29 maart om 20.15 uur
• Toegangsrijs: 29,5 € (receptie met drankje inbegrepen)
• Inschrijven via deze webpagina (aan de linkerzijde een ticket selecteren en de inschrijvingsprocedure verder afwerken)
• Journalisten kunnen zich vooraf melden bij sportartsen@marcgeenen.be
• Parkeren op wandelafstand: P5 (Kouter),P6 (Centerparking, gelegen in de Korte Meer) en P7 (Sint-Michiels).

Over David Walsh : 

In de antidopingwereld is David Walsh een naam als een klok. Wat Woodward en Bernstein waren voor Nixon, is Walsh voor Armstrong. David Joseph Walsh (63) is sportjournalist bij The Sunday Times en werd meermaals bekroond. Begin jaren 2000 al was hij een van weinige journalisten die de moed hadden om Armstrong aan te pakken. Na twee jaar research onthulde Walsh in 2001 dat Armstrong – toen tweevoudig tourwinnaar – samenwerkte met de controversiële Italiaanse arts Michele Ferrari. Walsh is een sleutelfiguur in het blootleggen van het dopingprogramma dat Armstrong en US Postal hadden opgezet. Samen met een Franse collega schreef hij in 2004 ‘L.A. Confidential, de geheimen van Lance Armstrong’. In dat boek vertelt Armstrongs masseuse hoe ze geheime trips ondernam om producten te transporteren die volgens haar met doping te maken hadden. Armstrong werd daar zo nijdig van dat hij de verzorgster ‘an alcoholic whore’ noemde en Walsh ‘a fucking little troll’. Walsh haalde zijn gram toen Armstrong in 2012 al zijn tourzeges verbeurdverklaard zag en door USADA en de UCI levenslang werd geschorst. In 2015 werd een ander boek van Walsh, ‘Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong’, door Stephen Frears verfilmd tot ‘The Program’, met Ben Foster in de rol van Lance Armstrong en Chris O’Dowd als David Walsh.

 

 

Gegevens

 • 29 maart, 2018
 • 20:15u - 22:30u
 • 29.5€

Locatie

 • Manual Therapy : Manips & more (Put It All Together) - Katrien Bartholomeeusen

  29 mei 2018 - 09:00u - 17:00u

  Antwerpen – TPC

  De laatste dag van het drieluik ‘Manips & more’ wordt ingevuld met twee specifieke casussen, met respectievelijk een dominant upper body en een dominant lower body casus. Het opzet is om de inhoud

 • Natural movement in musculoskeletal health - Pieter Derycke

  07 juni 2018 - 09:00u - 17:00u

  Beersel – Vormingscentrum Hanenbos

  ‘Natural movement’ kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze patiënten. Maar wat is natuurlijk bewegen? En hoe kan je het als therapeut in de praktijk toepassen bij jouw pati

 • 'Musculoskeletal Ultrasound' - Marc Schmitz (module 3)

  07 juni 2018 - 08 juni 2018

  Leuven – Novotel

  Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie

 • Basisopleiding 'Musculoskeletal Ultrasound' - Marc Schmitz

  21 juni 2018 - 22 juni 2018

  Mechelen – De Nekker

  Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie