< Terug naar cursusaanbod

Clinical Taping in Sports Rehab - Lower Body

Direct aanmelden

Planning

Inhoud

Deze opleiding is zonder twijfel een meerwaarde voor heel wat professionals in de zorg- en sportsector, zoals kinesitherapeuten, artsen of osteopaten, studenten LO/kine, (personal) trainers, sport/fitnessinstructeurs,… Wie zijn kennis en kunde in de klassieke sporttaping en het elastisch tapen (kinesiotaping) wil vergroten en/of aanscherpen, krijgt daartoe tijdens deze opleidingsdag de kans onder deskundige begeleiding. Zodra je voldoende vaardigheden hebt ontwikkeld om tapetechnieken correct en gericht te gaan toepassen, ga je dit ook steeds vaker efficiënt en dus succesvol gaan gebruiken. De cursusdag start daarom met een korte theoretische uiteenzetting, gevolgd door een uitgebreid praktisch oefengedeelte.

 

De basistechnieken voor verschillende letsels en de vaakst voorkomende toepassingen ter hoogte van het onderste kwadrant komen aan bod. Met behulp van deze technieken en basisprincipes wordt het daarna ook mogelijk om creatief om te springen met taping en het zo te gaan toepassen in diverse settings en voor diverse pathologieën. Na het volgen van deze cursus en het inoefenen van de verschillende technieken (met een syllabus als naslagwerk), kan je het concept van taping dan ook succesvol integreren in het preventieve én het curatieve luik van de begeleiding van sporters en patiënten. Zo wordt het een waardevol onderdeel in je ‘toolbox’, ter ondersteuning van andere behandelmodaliteiten.

Leerdoelen

  • Korte introductie met algemene aandachtspunten
  • Inzicht in de voor- en nadelen van taping
  • Basisprincipes van klassieke sporttaping en kinesiotaping
  • Technieken voor sporttaping en elastisch tapen
  • Tapingtoepassingen voor het onderste kwadrant

Docent

Doelgroep

Professionals in de zorg- en sportsector, met name kinesitherapeuten, artsen of osteopaten, studenten LO/kine, (personal) trainers, sport/fitnessinstructeurs,…

Accreditatie

Pro-Q Kine: 14pt

Prijs

250 excl. btw , 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!