< Terug naar cursusaanbod

Clinical Taping in Sports Rehab - Lower Body

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
16-10-2021
Locatie
Gent - De Punt
Tijd
09:00 - 17:00 UUR

Inhoud

Deze opleiding is zonder twijfel een meerwaarde voor heel wat professionals in de zorg- en sportsector, zoals kinesitherapeuten, artsen of osteopaten, studenten LO/kine, (personal) trainers, sport/fitnessinstructeurs,… Wie zijn kennis en kunde in de klassieke sporttaping en het elastisch tapen (kinesiotaping) wil vergroten en/of aanscherpen, krijgt daartoe tijdens deze opleidingsdag de kans onder deskundige begeleiding. Zodra je voldoende vaardigheden hebt ontwikkeld om tapetechnieken correct en gericht te gaan toepassen, ga je dit ook steeds vaker efficiënt en dus succesvol gaan gebruiken. De cursusdag start daarom met een korte theoretische uiteenzetting, gevolgd door een uitgebreid praktisch oefengedeelte.

 

De basistechnieken voor verschillende letsels en de vaakst voorkomende toepassingen ter hoogte van het onderste kwadrant komen aan bod. Met behulp van deze technieken en basisprincipes wordt het daarna ook mogelijk om creatief om te springen met taping en het zo te gaan toepassen in diverse settings en voor diverse pathologieën. Na het volgen van deze cursus en het inoefenen van de verschillende technieken (met een syllabus als naslagwerk), kan je het concept van taping dan ook succesvol integreren in het preventieve én het curatieve luik van de begeleiding van sporters en patiënten. Zo wordt het een waardevol onderdeel in je ‘toolbox’, ter ondersteuning van andere behandelmodaliteiten.

Leerdoelen

  • Korte introductie met algemene aandachtspunten
  • Inzicht in de voor- en nadelen van taping
  • Basisprincipes van klassieke sporttaping en kinesiotaping
  • Technieken voor sporttaping en elastisch tapen
  • Tapingtoepassingen voor het onderste kwadrant

Docent

Hannelore Desmet

Hannelore Desmet is sportkinesitherapeut, personal trainer en osteopaat van opleiding.

Na jarenlang topsport atletiek (hoogspringen) gecombineerd te hebben met haar werk als sportkinesitherapeut bij coach Wim Vandeven in Tessenderlo en praktijkdocent musculoskeletale revalidatie aan de KU Leuven, heeft ze sinds 2017 samen met haar collega Sarah de praktijk voor kinesitherapie en osteopathie “Be Balanced Be Fit” te Hasselt opgericht. Sinds 2013 doceert ze op regelmatige tapingcursussen voor studenten, kinesitherapeuten en andere sportmedische professionals.

Doelgroep

Professionals in de zorg- en sportsector, met name kinesitherapeuten, artsen of osteopaten, studenten LO/kine, (personal) trainers, sport/fitnessinstructeurs,…

Accreditatie

Pro-Q Kine: 14pt

Prijs

250 excl. btw , 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

© Copyright 2021 - SmartEducation