< Terug naar cursusaanbod

Cardiale revalidatie: exercise training is the cornerstone

Direct aanmelden

Planning

Inhoud

Tot dertig procent van alle overlijdens in Vlaanderen hebben verband met hart- en vaatziekten. Een groot deel daarvan zijn te vermijden, mits een gezonde en actieve levensstijl. Gezien het belang van het gebrek aan lichaamsbeweging als risicofactor voor hart- en vaatziekten, is er een cruciale taak weggelegd voor de kinesitherapeut die een grote impact kan hebben op de levensduur en -kwaliteit. Dit geldt ook wanneer de patiënt reeds een operatieve ingreep heeft ondergaan. Tenslotte, regelmatige lichaamsbeweging, boven een bepaalde grenswaarde, levert altijd aanzienlijke voordelen op voor de gezondheid!

Deze cursus richt zich op kinesitherapeuten die hun kennis in hart-en vaatziekten verder willen verdiepen. Recente wetenschappelijke inzichten en updates uit de literatuur zullen worden vertaald om zo onmiddellijk door de cursist te kunnen worden toegepast en geïntegreerd in de dagdagelijkse praktijk.

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • Ben je op up-to-date wat betreft de specifieke eigenschappen van verschillende hartaandoeningen en de huidige modaliteiten op het vlak van hartchirurgie.
  • Heb je inzicht in de wetenschappelijke rationale van bewegingstherapie bij patiënten met hart-en vaatziekten.
  • Ben je in staat een behandelplan op te stellen en aan te passen gebaseerd op de meest recente inzichten, rekening houdend met de nieuwe ESC richtlijnen
  • Ben je op de hoogte van aandachtspunten horende bij specifieke pathologieën, medicatiegebruik of devices.
  • Ben je op de hoogte van de risico’s verbonden aan bewegingstherapie bij deze doelgroep en ben je in staat om risico’s tot het minimum te reduceren.
  • Heb je theoretische concepten toegepast op een aantal casusvoorbeelden en kan je deze ook in je eigen praktijk gaan integreren.

Docent

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, sport- en huisartsen, chiropractoren en osteopaten.

Accreditatie

Pro-Q Kine 14ptn

Prijs

270€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille 

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Programma

overzicht dagplanning

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!