< Terug naar cursusaanbod

Bijzondere voortbewegingsvormen bij het jonge kind

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
03-10-2022
Locatie
Leuven - Waves
Tijd
09:00 - 17:00 UUR

Inhoud

Tijdens deze opleiding hebben we aandacht voor baby’s van 0 tot 2 jaar die billenschuiven of op de tenen gaan lopen. In de theoretische uiteenzetting zal er ingegaan worden op diverse vormen van voortbewegen en hypothesen die er bestaan over de oorzaken van bijzondere voortbewegingsvormen. Welke soorten billenschuiven zijn er? Wat zijn de motorische en kinesiologische kenmerken? Wat zijn de gevolgen? Welke types van tenenlopen komen er voor? Wat zijn de kenmerken? Er wordt duidelijkheid geschept over pathologische en niet-pathologische vormen na differentiaal diagnostiek.

In het praktische deel zal er aan de hand van casuïstiek gewerkt worden om behandelplannen, gerichte oefeningen en hanterings –en opvoedingsadviezen op te stellen.

Leerdoelen

Tijdens deze opleiding leer je:

  • kennis en inzicht te verwerven in diverse voortbewegingsvormen
  • welke vormen pathologisch of niet-pathologisch zijn
  • om probleemgericht onderzoek uit te voeren
  • een behandelplan op te stellen en praktisch uit te voeren
  • gerichte hanterings –en opvoedingsadviezen te geven
  • een kind doorverwijzen indien andere hulpverlening nodig is

Docent

Ellen Damiaans

Ellen Damiaans studeerde in 2007 af als licentiaat kinesitherapie met specialisatie pediatrie aan de KULeuven. De keuze om met kinderen te werken was snel gemaakt. In augustus 2012 heeft Ellen haar droom gerealiseerd: het oprichten van een eigen kinderpraktijk aan huis. Wat begon als een éénmanspraktijk, is nu uitgegroeid tot een bloeiende multidisciplinaire praktijk, praktijk De Puzzel, in As (Limburg).

Ellen werkte ook 8 jaar in Nederland, in combinatie met haar eigen praktijk. De patiëntenpopulatie in Nederland was zeer divers, maar ook was er een andere visie en aanpak in de onderzoekstechnieken en behandelingen dan in België. Dit heeft ervoor gezorgd dat Ellen een brede kijk heeft op diverse pathologieën en de behandeling hiervan.

Naast het werken met kinderen, is een andere passie van Ellen het delen van kennis. Ze richtte een eigen opleidingscentrum op, Kinderbrein en ze is co-founder van Educate and Inspire.

Doelgroep

Pediatrisch kinesitherapeuten.

Accreditatie

Pro-Q Kine: 14pt

Prijs

280€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!