Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Artrose: Balancing Biomechanics with Pain Neuroscience – Prof. Mira Meeus & dr. Isabel Baert

17 november, 2017 - 9:00 am - 5:00 pm

- 250€

Artrose: Balancing Biomechanics with Pain Neuroscience

Docenten : Prof. dr. Mira Meeus (Ugent & UA) & dr. Isabel Baert (UA)PiM

Inhoud : 

De artrose wereld staat op zijn kop. Recente inzichten leren ons dat artrose niet enkel een gewrichtsprobleem is, maar ook vaak een centraal zenuwstelsel dysfunctie vertoont. Tijdens deze bijscholing leert u als clinicus de actuele pijnneurowetenschappelijke inzichten te combineren met biomechanische standpunten.

Leerdoelen :

– Kennis en inzicht over de actuele biomechanische en pijnneurowetenschappelijke inzichten over artrose (hoofdzakelijk gonartrose).
– Herkenning van artrosepatiënten bij wie de lokale problemen (in spieren en gewrichten) niet langer het klinisch beeld van de patiënt domineren, omdat het centraal zenuwstelsel overprikkeld is.
– Klinisch redeneren in functie van de overprikkeling van het centraal zenuwstelsel bij patiënten met artrosepijn, zodat het brein eerder dan de spieren en gewrichten de focus wordt van de behandeling van dergelijke patiënten.
– Klinisch redeneren bij patiënten met artrose die zich aanbieden voor kinesitherapie, en daarbij zowel rekening houden met de biomechanica als met de moderne pijnneurowetenschappen. Hierbij legt de vorming de nadruk op het vinden van een geschikte balans tussen beide, soms wat tegenstrijdig lijkende, takken van de klinische wetenschap.
– Leren behandelen in functie van centrale sensitisatie bij artrosepatiënten.

Datum : vrijdag 17 november 2017 – 9.00-17.00

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten, psychologen, artsen…

Prijs : 250€, 40% korting indien betaling met KMO-Portefeuillemira

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Mira Meeus is hoogleraar Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent en de Universiteit Antwerpen. Zij maakt deel uit van de onderzoeksgroep “Pain in Motion”, die wetenschappelijk onderzoek uitvoert naar (revalidatie van) chronische pijn en chronische vermoeidheid en spitst zich voornamelijk toe op endogene pijninhibitie bij patiënten met chronische pijn.

Isabel Baert is manueel therapeute, werkzaam als post-doctoraalisabel-baert onderzoeker in de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Universiteit Antwerpen. Zij maakt deel uit van de internationale onderzoeksgroep “Pain in Motion” en haar onderzoeksexpertise ligt met name op de functionele evaluatie van patiënten met osteoartrose vóór en na het plaatsen van een totale gewrichtsprothese en op de rol van een veranderde centrale pijnverwerking.Booking.com

Gegevens

Datum:
17 november, 2017
Tijd:
9:00 am - 5:00 pm
Kosten:
250€

Organisator

SmartEducation
E-mail:
[email protected]

Locatie

Mechelen – De Nekker
Nekkerspoel-Borcht 19
Mechelen, 2800
+ Google Maps
Website:
http://www.denekker.be